Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Best i klassen på 60-meteren

Martine Aurdal synes ikke bare Billy-bokhyllene er undervurdert. Hun liker faktisk å skru dem sammen også.

NAVN: Martine Aurdal

ALDER: 29

AKTUELL: Som programleder i kanal Fems storsatsing Studio fem.

BOR: Bislett i Oslo

Hvor reiste du sist?

- På jobb: Madrid på Ibsen-seminar. Privat: Sicilia. Endelig ferie!

Hva er ditt favorittreisemål?

- Italia med kjæresten. Vi har hatt noen fantastiske turer til Roma og Sperlonga, og det er ikke engang en skremmende tanke å bli et slikt gammelt ektepar som reiser tilbake til samme sted år etter år.

Hva er det som er så bra med Italia?

- Det er et herlig reisemål fordi du får minst tre ting på en gang: 1. deilig mat 2. bedre vær (enn her) og 3. så tett med kulturelle severdigheter og spennende historie at du får med deg masse helt uten å jobbe for det.

Og i Norge?

- Heim til mor, i Ålesund. Der ligger jeg på sofaen og får slappet av skikkelig. Det er da jeg sover ut.

Hvilket sted drømmer du om å reise til?

- Galápagos, for å dykke. Rødehavet er selvsagt også et fantastisk sted for det samme, men Sharm el Sheik er ikke akkurat verdens navle. Kanskje er Galápagos nettopp det.

Tenker du på miljøet når du flyr?

- Jo da, men jeg er veldig glad i å titte ned på skyene og tenker nok mest på det praktiske.

Hva driver du med på fritida?

- Hvilken fritid? Jo, det er vel da jeg driver med osloquiz, som samboeren leder, og Oslo Byforum.

Hvor ofte trener du?

- Eh … Jeg har nettopp begynt å trene igjen etter en tiårig pause, men det tar visst litt tid å komme i gang. Forsøksvis to-tre ganger i uka, løper jeg på banen under tribunen på Bislett.

Hva løper du 60-meteren på?

- Det har jeg ikke testet siden ungdomsskolen. Da løp jeg på 8,6 og var best i klassen. Jeg var innbitt på å få S i gym og trente hver dag. Det funka.

Hvilken idrett mestrer du best?

- Kanskje løping? Men den jeg nyter mest er i alle fall dykking. Særlig i Rødehavet, så klart. Som å svømme i et akvarium, helt fantastisk!

Hva tar du med deg på hyttetur?

- Kjæresten, rødvin og ski. Og et par bøker,

selvsagt. Da må det bli bra uansett.

Hvor mange steder har du bodd?

- Ålesund, Amsterdam, Maastricht og ti ulike steder i Oslo.

Hvilke fem ting redder du ut hvis det begynner å brenne?

- Bunaden, Mac-en med alle bilder og notater, Miro-bildet fra veggen min og elglampa fra besta, et skikkelig arvet klenodium. Dessuten ville jeg nok paradoksalt nok brukt litt tid på å kaste leksikonet mitt ut av vinduet, 16 bind som jeg sjelden bruker, men er veldig glad i.

Hvor kjøper du møblene dine?

- Her skulle jeg gjerne svart at jeg finner masse flotte skatter på flotte bruktmarkeder og loppemarkeder, men det blir altså litt hist og pist og en del Ikea. Billy-bokhyllene er undervurderte.

Hva var det siste du fiksa sjøl?

- Jeg la opp den nye buksa mi. Ellers er jeg av den typen som synes det er gøy å skru sammen Ikea-ting og sånt, men mestringsfølelsen av en ok opplagt bukse var enda større.

Hva gjør du de siste fem minuttene før gjestene kommer?

- Nirydder, bort med de siste avisene og inn med rotet jeg har lagd mens jeg har gjort klart til de skal komme. Ingen av mine venner kommer noen gang for tidlig, fordi de vet at jeg er konstant litt på etterskudd og trenger hvert sekund fram til de kommer.

Denne saken står på trykk i dagens Dagbladets Søndag. Du kan lese flere saker fra Søndags-magasinet på denne samlesiden.

jats@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media