Bestemors kvaler

Hvordan formidler jeg datteren min at jeg ikke vil være reservemor for barnet hennes?

Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no. Ill: Lisa Aisato.
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no. Ill: Lisa Aisato.Vis mer

|||INNLEGG: Hei, jeg har to barn, en datter på 21 og en sønn på 11 år. Jeg var 19 år gammel da jeg fikk mitt første barn og har derfor halve livet prioritert familien og jobbet mye for å få endene til å møtes. For et år siden kom datteren min og fortalte at hun var gravid. Hun var halvveis gjennom utdannelsen og barnefaren var en relativt ny kjæreste. Jeg mente at ingen av dem var modne for ansvaret og da de spurte meg til råds, fortalte jeg at de burde prioritere å være kjærester og fullføre utdannelse før de fikk barn. Imidlertid fulgte de ikke mitt råd, og er nå foreldre til ei nydelig jente på 6 måneder.

Kjæresten til datteren min jobber mye, så hun er ofte alene med barnet. I tillegg er nok ikke forholdet helt på topp. Hun er veldig sliten og ønsker seg mer avlastning av meg enn hun hittil har fått. Jeg har imidlertid et voksenliv med mange venninner, er aktiv på fritida, reiser en del, jobber fortsatt mye og ønsker i utgangspunktet ikke å være en reservemamma for mitt barnebarn. Jeg føler for første gang på 20 år at jeg nå har så store barn at jeg kan prioritere ting jeg har lyst til, som jeg ikke har hatt anledning til tidligere. Jeg antar at hun, og kanskje også andre, både synes jeg er egoistisk og at jeg kommer til å angre, så jeg tenker mye på dette.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.