Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Biff i sentrum

Steakers høyner: Biff-satsingen i Longyearbyen, Tromsø, Bergen og Lillestrøm videreføres midt i hovedstadens indrefilet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  NOEN KOMMER, noen går, sa Robinson lakonisk og glante ut på strømmen av traskende sommerturister i gatestumpen mellom Studenterlunden og Fridtjof Nansens plass i Oslo. Her, i selveste Høyres Hus, lå altså Will\'s inntil for noen uker siden. Nå står det Steakers på alle skilt, og saken er biff for nesten alle pengene. Entrectter, ytrefileter og indrefileter i alskens størrelser og varianter, her har rødtkjøtt-segmentet fått ei ny lekegrind å boltre seg i.

-  Jeg ser lammecarré, spareribs, mixed grill og steinbit på menyen også, korrigerte Fredag, -  og forrettene har iallfall ikke vært på beite. Det blir marinerte scampi (kr 98) på meg, og kjenner jeg deg forrett, skal du ha hvitløkssmørgratinerte reker (kr 84)?

-  Absolutt, bekreftet Robinson. -  Og husets hvitvin og deretter husets rødvin, hva det nå måtte være denne måneden. På husvinen skal biffhuset kjennes, de store årgangene gjemmer vi til en annen anledning. Vinkartet er da også relativt beskjedent, ser jeg.

HVITVINSGLASSET TIL 72 kroner viste seg å være en upretensiøs Tariquet, ganske fruktig og med akkurat så lang smak som man får for rundt hundrelappen per flaske på Polet.

-  Men så er det til gjengjeld smak og krydderflamme i disse kjemperekene, sa Fredag, og la til: -  Og bra er det, for salaten er heller kjedelig og aiolien smaker såpass ferdigkjøpt at jeg tviler på om den er laget fra bunnen av på kjøkkenet her. Hva med rekene dine?

-  Jo takk, de flyter rundt to og to i seks pytter smeltet hvitløkssmør på denne snegletallerkenen, svarte Robinson. -  Store er de ikke, og konsistensen er som viskelær, men smaken er grei nok. Sju kroner reka er likevel i overkant, spør du meg.

MENS ROBINSON OG FREDAG skiftevis speidet ut gjennom de store åpningene mot fortauet og innover i lokalets fint avstemte brunhet og maskulint møblerte flater (en urørt arv etter Will\'s?) ble hovedrettene - den grillede, hvitløkssmørgratinerte indrefileten «Chicago Gangster» (kr 246) til Fredag og indrefileten med ovnsbakt sjøkreps («Surf and Turf», kr 263) til Robinson - gjort ferdig. Skjønt, Fredags bakte potet lot seg av kjøkkentekniske årsaker ikke frambringe, men servitørens tilbud om et annet potetvalg samt dessert på husets regning, var et elegant og akseptabelt løsningsforslag.

Og ville vært enda bedre dersom de råstekte potetbåtene ikke hadde vært saltet aldeles i hjel.

-  Men biffen var utmerket, fastslo Fredag. -  Stekt som bestilt, mør og saftig og med god smak.

-  Min også, istemte Robinson. -  Mitt inntrykk er at det først og fremst er biffen som holder høyt nivå her. Alt det andre - de fløtegratinerte potetene, rødvinssausen og de sauterte grønnsakene - er pregløs og helt ordinær vomfyll. Den stakkars sjøkrepsen min virket som om den var ovnsbakt ved dom, uten en eneste kulinarisk ambisjon hos bøddelen. Hvilket sier meg at prisnivået på Steakers i Oslo er i høyeste laget.

STEAKERS RØDE HUSVIN åpenbarte seg som den portugisiske Vidigal Reserva 2003, en rund, fruktig og biffgod følgesvenn til 165 kroner halvflaska, litt over tre ganger polprisen.

-  Den er best til mat, denne, sa den ene av de to unge, kvinnelige servitørene som gjennom hele måltidet sørget oppmerksomt for Robinson og Fredags ve og vel. Og hun hadde nok rett. Blink traff hun også da hun anbefalte Robinson husets ostekake (kr 78) som dessert, mens Fredags «på huset»-crème br{lée kom glovarm og med det karamelliserte brunsukkerlokket i hardeste laget.

-  Men espressoen (kr 29) var riktig bra, konkluderte Robinson, og Fredag nikket bifallende. -  Jeg tror Steakers har en jobb å gjøre med alt det andre enn biffene, kom det. -  På en måte er de to servitørene våre typiske for stedet slik jeg opplever det - hyggelige, hjelpsomme og vil så gjerne gjøre jobben perfekt, men mangler foreløpig erfaring, sikkerhet og autoritet til å gi deg følelsen av å være på et virkelig gjennomført spisested med ambisjoner. Jeg setter også et stort spørsmålstegn ved forholdet pris/kvalitet her, så det skal bli spennende å se hvordan denne biffsatsingen ender.