Biff med scampi

2 porsjoner.

Surf & turf er amerikansk og beskriver miksen av mat fra land og hav, f.eks. et stykke oksekjøtt med ei krabbeklo, sjøkreps, scampi e.l. 2 tykke biffer à 180 gram (mørbrad, ytre- eller indrefilet) ca. 1/2 ts salt ca. 1/4 ts pepper ca. 2 ss smør/margarin 6 rå scampi 2 ss olivenolje 1 ss sitronsaft 1 ts hakket fersk chilipepper 1 båt hvitløk 1/4 ts tandoorikrydder 1/4 ts salt 1/2 bunt grønn asparges. Lag marinade av olivenolje, sitronsaft, hakket chilipepper, finhakket hvitløk, tandoorikrydder og salt. Rens scampiene og hell over marinaden. Krydre biffene og stek dem . Ta biffene ut av panna og hold dem varme. Træ scampiene på spyd og fres dem i marinaden i 2- 3 minutter. Stikk spydet i biffen og hell over litt av marinaden. Server med asparges og sjysaus tilsatt eplebiter og hakket timian. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!