Retten til å velge: På Hereford Steakhouse velger man mellom entrecôte, ytrefilet, indrefilet og T-bone, og bestemmer selv hvor stort kjøttstykket skal være. Med mindre du er veldig, veldig glad i saus, be om å få den i en skål ved siden av. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
Retten til å velge: På Hereford Steakhouse velger man mellom entrecôte, ytrefilet, indrefilet og T-bone, og bestemmer selv hvor stort kjøttstykket skal være. Med mindre du er veldig, veldig glad i saus, be om å få den i en skål ved siden av. Foto: Sigurd Fandango / DagbladetVis mer

Biff ohoi

Det sies at man aldri kan få for mye av en god ting. Det stemmer ikke.

I lokalene som en gang huset kontorene til Amerikalinjen, seinere en pub med samme navn, ligger i dag Hereford Steakhouse. I ny og ne samles fremdeles gamle skipskamerater i disse lokalene hvor biff nå står i høysetet.

-Mon tro hvor mange kilo som går med her i løpet av en kveld, undret Robinson og mønstret det nesten fulle lokalet.

-Ser ut til å være et sted for sultne menn, sa Fredag, som talte bare to kvinner i forsamlingen.

Husets varemerke er Herefordkjøtt. Brokkoli, sjampinjong og mais er fast følge, og man velger mellom fire typer poteter. Fredag gikk for en klassiker: 300 gram entrecôte med pommes frites og bernaise (kr 279), mens Robinson lot seg friste av kobebiffen. Denne japanske kvegtypen fôres opp på melk, øl og mais, og det kraftig marmorerte kjøttet er himmelsk. Robinson bestemte seg for 200 gram (kr 600), men kelneren måtte beklage: ikke noe eksklusivt japansk kjøtt på lager. Dette skulle ha noe å gjøre med jul og nyttår, en noe forunderlig forklaring et godt stykke ut i februar. En skuffet Robinson måtte se etter et engere stykke Hereford, og valgte 200 gram pepperbiff av indrefilet med pannestekte poteter (kr 236).

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn