Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Bill Clinton sovnet i kirka

Under minnegudstjeneste for Martin Luther King. «I have a dream»!

- I HAVE A DREAM TODAY!

Det ropte pastor Martin Luther King jr. til folkemassene ved Lincoln-monumentet i Washington D.C., 28 august 1963.

I det som er regnet som en av moderne tids beste taler, framførte Luther King sin drøm om frihet for alle mennesker, svarte som hvite.

Det er derimot ikke kjent hva det amerikanske presidentvalgets «first man» Bill Clinton drømte om da han sovnet under en minnegudstjeneste for nettopp Dr. Martin Luther King søndag.

Avisa New York Posts fotograf tok eks-presidenten i å duppe av under en preken i Convent Avenue Baptist Church i Harlem, New York.

CLINTON ER VELKJENT for at han ikke alltid klarer å holde øynene åpne.

Ifølge New York Post skal Hillary Clintons ektemann ha sovnet både på en baseballkamp i New York og under presidentkollega Ronald Reagans begravelse i 2004.

- Hvis jeg kan ta meg en lur, om det så er bare 15 eller 20 minutter midt på dagen, kvikker det meg virkelig opp. Bare det å snike seg til en lur et kvarter eller en halvtime gjør stor forskjell, sa daværende president Clinton til CBS News-legenden Dan Rather i 1993.

En politisk kommentator kaller opptrinnet i New York på søndag «crafty Bill\'s madness». Det ligger en metode bak slike opptrinn, mener han.

- Bill ønsker å dominere dekningen av valget av demokratisk presidentkandidat. Slik holder han [Barack] Obama ute av nyhetsbildet, dytter ham ut av forsidene og stjeler til seg overskriftene, hevder New York Posts kommentator Dick Morris.

- Selvfølgelig tar han også fokuset bort fra Hillary, men det er greit for dem, siden hun leder klart i nasjonale meningsmålinger og i de store statene som snart skal ha primærvalg, mener Morris.

Som en av våre lesere påpeker, jobbet Morris som en av Clintons nærmeste rådgivere i presidentperioden. Morris ble fjernet fra Clintons nærmeste krets i 1996 etter blant annet å ha latt en prostituert overhøre private samtaler med presidenten.

Morris er i dag kjent for å være kritisk til Clinton-paret, og hans kommentarer må ses i lys av dette.

OGSÅ DEN NÅVÆRENDE PRESIDENTENS høyre hånd, visepresident Dick Cheney, er kjent for å sovne under møter og offentlige begivenheter.

Cheneys døsige ansikt har blitt fanget av flere kameralinser, og CNN har vist et klipp av visepresidenten «mediterende» under et regjeringsmøte.

Dagen etter at eks-president Clinton duppet av i New York, besøkte han et nytt minnearrangement for Martin Luther King, i en kirke i Atlanta, Georgia.

Denne gangen klarte Bill Clinton å holde seg våken, blant annet gjennom høylytt sang av «We Shall Overcome».

Denne artikkelen er skrevet av Magasinets nettredaksjon, og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til oss på mail.

SØTE DRØMMER: Kanskje drømte Bill at kona Hillary vant det amerikanske presidentvalget? Hun var ikke med ektemannen under gudstjenesten, men besøkte og ble hyllet av pastoren i en annen kirke i Harlem.
IVRIG KIRKEGJENGER: Dagen etter besøkte Clinton et liknende arrangement til minne om Martin Luther King, i Atlanta. Til høyre den republikanske presidentkandidaten Mike Huckabee.
LYS VÅKEN: I Atlanta holdt Bill Clinton seg i gang med blant annet høylytt salmesang.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media