Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Billig er sjelden bra

Denne måneden satser Vinmonopolet på enkle og greie viner under nitti kroner. Men man skal lete godt for å finne gode viner fra områder som Alsace eller Toscana i denne prisklassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skulle vært 69 viner, men to ble underkjent før presseprøvingen. Av de gjenstående 67 vinene er 24 nyheter i fokusområdet «enkle og greie viner», 12 nyheter i basissortimentet for øvrig, og 31 viner som er påmeldt av vinimportørene gjennom testsalgordningen. Vi synes bare 23 av alle disse nye vinene er verd prisen, og de fordeler seg på 11 viner i fokusområdet, tre viner som lanseres i basissortimentet for øvrig, og ni av de 31 testsalgvinene. Men det er ingen viner vi synes har en slik kombinasjon av kvalitet og pris at de fortjener terningkast seks.

Det kommer totalt 148 nyheter i bestillingsutvalget fra 1. juli, og spesielt én av disse vinene burde vært med blant fokusvinene: #44270 Zi Raffaele Aglianico 2005 til kr 89,20. Denne vinen er laget av den norske vinkelneren Morten Wolland, i samarbeid med vinprodusenten La Guardiense i Campania, ikke så langt fra Napoli. Dette er en Aglianico-vin som går langt utenpå de to Aglianico-vinene som har kommet med blant fokusvinene, og prisen er lav nok! Vi har hatt Zi Raffaele på blindtest i Dagbladets smakspanel, og dommen var enstemmig positiv.