Billig reise

Er buksa trang og pungen tom etter jula? Det gjør ingen ting. Ta en tur til Nambo.

- HER VAR DET MYE mat og hygge for pengene, smilte Robinson da regninga kom på bordet.

- Ja, servitøren var like raskt på pletten med regninga som med alt det andre, svarte Fredag da spisevennene var i ferd med å avrunde en svipptur til Vietnam. Men først til starten.

- I DAG SKAL JEG ta deg med på en liten reise, sa Robinson til Fredag, som klaget over at buksa strammet etter jula.

Turen gikk til den nyåpnede vietnamesiske restauranten Nambo i Majorstuveien 34, der hvor restauranten Nama holdt hus tidligere.

Den nye eieren er vietnamesisk og har beholdt et delikat og lyst interiør med veldig få asiatiske innslag. I enden av lokalet ligger baren, som er friskt dekorert med fargede glassplater på veggen.

En 0,4 fatøl koster 47 kroner, og du betaler bare 44 kroner for en campari. Du får også dagens rett med dessert og kaffe til 98 kroner.

- Det er fantastisk å se så lave priser, strålte Fredag - som var fornøyd med Robinsons valg av restaurant.

NAMBO TILBYR kombinasjonsretter, kalt familiemiddag, med flere retter til minst to eller tre personer. Gjestene får da samme forrett, men kan velge mellom to eller tre forskjellige hovedretter som serveres med ris. Dette er også den vanligste måten å spise på i Østen.

- Jeg liker prinsippet om å få flere retter på bordet, men i dag går jeg for friske vårruller (kr 40) til forrett og husets spesial med steinbit, kamskjell, scampi og sopp i chilisaus (kr 149) til hovedrett, sa Fredag.

Robinson lot seg friste av innbakt scampi (kr 39) til forrett og havets delikatesser (kr 139) til hovedrett.

- Jeg tror det er innehaveren med familie som sitter på bordet bak oss, hvisket Fredag.

- Det ser ut som om de drikker iskaffe til maten. Det er kanskje vanlig i Vietnam, men jeg holder meg til øl.

Fredag var på moderasjonslinja og bestilte farris.

Drikke og forretter kom raskt på bordet og smakte godt.

- Hva er dette? undret Fredag, som ble litt overrasket av den syltynne deigen som vårrullen var pakket inn i.

- Den ser nesten ut som mykt matpapir.

Vårrullene var, som menyen lovet, friske. Servitøren kunne fortelle at scampi, svinekjøtt, egg og salat var pakket inn i en risbasert pastadeig.

- Smaken er ren, og den hjemmelagde Hoi Sin-sausen med nøtter er kjempegod, smattet Fredag.

- Min chilisaus er nok fra flaske, men scampiene, som er bakt i en tynn vietnamesisk pasta, er akkurat passe stekt og sprø, sa Robinson.

- DEN VENNLIGE SERVITØREN hadde anbefalt Robinson og Fredag å gå for medium styrke på hovedrettene, men begge var enige om at de kanskje hadde tålt en litt sterkere variant.

- Mmmm, men det smaker fortreffelig, sa Robinson. På tallerken var det steinbit, scampi, kamskjell, kylling og snittbønner med chilipepper.

Fredag var helt enig og spiste opp alt på fatet.

- Jeg klarer en dessert, selv om jeg egentlig burde tenke på midjen, sa Fredag og valgte frityrstekt banan med iskake.

Bananen kom, men følget var to iskuler - ikke iskake.

- Litt skuffende... bananen er som den skal være, men isen kunne vært mer spennende, mumlet Fredag.

- Hva kan du vente for 34 kroner? spurte Robinson, som hadde fått en stor tallerken med asiatiske frukter (kr 61) foran seg. Den inneholdt kaktusfrukt og roseeple, papaya og mango og et par andre som spisevennene ikke kjente navnet på.

ROBINSON OG FREDAG var veldig fornøyde med nykommeren og fikk med seg en take-away-meny på vei ut.

- Fint for dem som bor i området, men jeg kommer gjerne tilbake hit, sa Robinson.

- Da blir jeg med, smilte Fredag.

- For jeg er så glad i å reise.

<B>LYST OG LETT:</B> På Nambo kan du innta god og lett vietnamesisk mat i hyggelige omgivelser.