Billigsalg på polet

Nå er det billigsalg på norske vinmonopol. Flere viner er satt ned med flere hundre kroner.

Vinmonopolet kan tilby én champagne, to hvite viner og fire røde til priser langt under de vanlige: To av rødvinene er satt ned med mer enn 200 kroner hver, og det samme gjelder champagnen. Resten har fått kappet prisen med en hundrelapp eller drøyt det.

-  Hvilken er det beste kjøpet?

-  Alle er gode kjøp, men i kroner sparer en mest på Montusen, sier Linda Lund, som er daglig leder ved Vinmonopolet på Majorstua i Oslo.

Har alle vinene

Polet hun leder er det eneste i Oslo som har alle vinene, men flere av polene har én eller flere. Alle vinene kommer nemlig fra bestillingsutvalget, og det varierer fra butikk til butikk om de har dem inne, eller om de må bestille dem for kunder som spør.

Ifølge Dagbladets vinskribent Bjørn Lyng er alle vinene interessante kjøp fra gode produsenter. Linda Lund er enig.

De to hvitvinene er svært forskjellige, en lettere italiensk og en kraftigere Alsace-vin, og de fire rødvinene, to franske, en italiensk og en spansk, varierer også i smak, selv om alle er smaksrike viner.

Ingen adgang

-  Disse vinene er kraftige viner, og de tåler fremdeles å lagres. Spesielt de to, sier Lund.

Hun peker på en Chateau Montus Cuvee Prestige, en Cornas les Ruchets og en Callejo Reserva. «Spesielt de to» viser til Chateau Montur og Cornas les Ruchets.

Det er vinimportøren Engelstad som har satt ned prisene: Det har ikke Vinmonopolet, som må selge til faste priser, adgang til.

Om ditt pol har billigvinene, kan du sjekke på vinmonopolet.no. Under «søk etter varer i din lokale butikk» kan du sjekke vareutvalget i hver enkelt butikk hver dag. Du kan også skrive inn navnet på vinen eller bestillingsnummeret og få opp liste over de polutsalgene i Norge som har den aktuelle vinen inne.

<> Dette er vinene:<> Rødvin:
 • Cum Laude 2000, Castello Banfi. (Italia.) Før: 192,- Nå: 120,-
 • Chateau Montus Cuvee Prestige 2001, Alain Brumont. (Frankrike.) Før: 385,- Nå: 148,-
 • Cornas les Ruchets 1999, Colombo. (Frankrike.) Før: 447,- Nå: 199,-
 • Callejo Reserva 1995, Felix Callejo. (Spania.) Før: 199,- Nå: 99,-

  Hvitvin:

 • Soave La Cappuccina 2002. (Italia.) Før: 129,- Nå: 70,-
 • Riesling Grand Cru Schoenenbourg 1999, Dopff. (Frankrike.) Før: 199,- Nå: 119,-

  Champagne:

 • <> Veuve Clicquot Rich Reserve. (Frankrike.) Før: 430,- Nå: 215,-
VIN PÅ SALG: Vær så god, her er sju svært gode vinkjøp. Noen er satt ned med flere hundre kroner. Linda Lund, daglig leder ved Vinmonopolet på Majorstua i Oslo, har alle i sitt vareutvalg.