Billigst ble best i test

Forbrukerrapportens test viste at kun de færreste kremene holder det de lover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

IFØLGE TALL FRA kosmetikkleverandørenes forening brukte norske kvinner og menn i 2005 over 1,3 milliarder kroner på ansikts- og kroppskremer. Renseprodukter og annen hudpleie kommer i tillegg. En stor andel av dette er kremer som hevder å redusere rynker.

Forbrukerrapporten testet nylig syv ulike antirynkekremer for å se om de holdt hva de lover. De billigste kremene i testen, som L\'Oréal, Nivéa og Olay, fås kjøpt i matbutikken. Antirynkekremer fra apoteket, som Roc, koster det dobbelte. For kremene i parfymeriet må du ut med tre ganger så mye: Lanctmekremene koster over 700 kroner per stykk. Testens desidert dyreste krem fra La Prairie koster 1600 kroner for nattkremen, og 1100 kroner for dagkremen.

FORBRUKERRAPPORTENS test viser at den billigste kremen fra Nivéa og den dyreste fra La Prairie, som koster henholdsvis 100 kroner og 1600 kroner, er temmelig nøyaktig like dårlige. De havner begge under middels. På målingene går det fram at Olay-kremen har redusert både rynkenes dybde og fine linjer med 14 prosent. Roc, som er nest best på rynkereduksjon, ga en reduksjon i rynkenes dybde på 13 prosent og reduserte fine linjer med 14 prosent. Lanctme kom også godt ut i testens totalresultat, men på reduksjon av rynker og fine linjer hadde den 10 prosent bedring på 12 uker. Testens dyreste krem ga en marginal rynkereduksjon med henholdsvis én prosent på rynkenes dybde og 1,7 prosent på reduksjon av fine linjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer