Biscotti

Brød med mandler og hasselnøtter.

120 g mandler

100 g hasselnøtter

150 g smør

250 g sukker

400 g hvetemel

2 ts bakepulver

saften fra en appelsin

3 store egg

1 eggehvite til pensling

I stekeovn ved 200 °C, deretter 180 °C

Stek mandlene og hasselnøttene i ovn ca. 15 minutter. Avkjøl. Bland smør, sukker, mel, appelsinskall og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bland inn eggene og de avkjølte hele nøttene. Siden nøttene er ristet i ovn, er de sprø og trenger ikke å deles før de tilsettes i deigen. Rull deigen til pølser, ca. 2 cm i diameter. Legg deigpølsene i kjøleskapet ca. 30 minutter. Sett kakepølsene med litt avstand på et bakepapirkledd steikebrett og pensle med eggehvite. Stek kakene i ovn ca. 40 minutter til de er gylne. Ta kakene ut av ovnen og skjær ca. 1/2 cm skiver på skrått med en brødkniv mens de fortsatt er varme. Legg skivene tilbake på steikebrettet og stek dem videre i 10 minutter. Avkjøl. Biscotti oppbevares i en tett boks i romtemperatur.

Flere oppskrifter og tips finner du på egg.no