Blandet fornøyelse

Fiskerestauranten Ned\'s har perfekt beliggenhet, men kvaliteten varierer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  INTIMT, er ordet, rettet Fredag.

Robinson hadde nettopp kommet med noen syrlige bemerkninger om hvor trangt det var i det lille lokalet. Magasinets utsendte var blitt plassert i en blindtarm, helt innerst i restauranten.

-  Men vi har i det minste flott utsikt til Torget og Strandkaien, sa Fredag og kikket ut gjennom vinduet.

-  Jo, men det hadde ikke skadet om de lot rutene få en omgang med såpe og vann.

NED\'S LIGGER midt i turisttråkket og det er ikke tvil om at det satses friskt på tilreisende med romslig reisebudsjett.

Robinson valgte reker med persille- og cayennemajones (kr 85) og grillet norsk laksefilet (kr 225). Fredag lot seg friste av Bergens fiskesuppe (kr 125) og kveite med urtecrust (kr 250).

-  Skorpe, oversatte Robison hjelpsomt.

Servitøren foreslo ei flaske Sancerre la Chatellenie fra Joseph Mellot (kr 490), et forslag som øyeblikkelig ble godtatt.

I smørøyet:  Ned\'s ligger midt i turisttråkket i Bergen og det satses åpenbart på gjester med romslig reisebudsjett.
I smørøyet: Ned\'s ligger midt i turisttråkket i Bergen og det satses åpenbart på gjester med romslig reisebudsjett. Vis mer

-  Og så vil vi gjerne ha litt vann til, sa Robinson.

Som mange gode fiskerestauranter har også Ned\'s et akvarium midt i lokalet, som gjestene kan plukke fra. Hummeren ser imponerende ut, prisen likeså. Minstebestillingen er på 500 gram, og prisen pr. 100 gram er kr 140.

-  Men det er kanskje verd det, når du går på et sted der alt er perfekt, sa Fredag.

Nå gjensto det å se om Ned\'s var et slikt sted.

-  VEL, VEL, sa Robinson og rynket på nesa. På tallerkenen lå en pen krans med reker, med skall og hode, rundt en liten skål med majones. Flere av rekene manglet øyne, noen manglet følehår og et par av dem hadde et gulig skjær og så ut som om de hadde vært offer for ei lei klemmeulykke. Sagt på en annen måte, når du går på fin fiskerestaurant forventer du ikke å finne reker du sjøl hadde hoppet over hvis du sto over fryseboksen på supern.

-  Merkelig når du vet at noen på kjøkkenet har gjort seg flid med å lage en pen krans, og så latt være å plukke ut de minst pene, sa Robinson.

-  Men smaken? undret Fredag

-  Kokken har vært gjerrig med både cayennepepperet og persillen, for dette smaker som ganske ordinære reker med majones. Godt, men uspennende, konkluderte Robinson.

FREDAG HADDE HELDIGVIS hyggeligere ting å melde etter å smakt på den bergenske, kremete klassikeren.

-  De fleste kjenner Bergens fiskesuppe fra Toro-poser. Den er faktisk ikke så ille, men dette er himmelsk. Fyldig uten å bli mektig, og full av delikat smak av sjø, sa Fredag lykkelig.

Sancerren hadde rikelig med karakter og syrlighet, og gjorde seg spesielt godt til suppa. Men hvor ble det av vannet? Og hvor ble det av servitøren?

Da sistnevnte innfant seg en stund etter, var det fremdeles uten vann. En bagatell kanskje, men slik bør det ikke være nå man opererer i dette prissjiktet. At Robinson måtte be om å få byttet ut servietten etter rekepillingen, føyer seg også på minussiden.

Robinsons hovedrett rettet opp mye. Laksen var som servitøren lovet, virkelig saftig, potetmousselin - en rik potetmos med fløyelskonsistens - var ren ganefryd og smørsausen tilsatt kaviar både dekorativ og smakfull.

-  Ja, se det. Nå skjønner jeg hvorfor folk snakker om Ned\'s som en av byens aller beste på fisk, sa Robinson.

Men Fredag var ikke så fornøyd. Kveita med urteskorpe hadde nok ligget litt lenge under varmen for å få skorpa crusty nok.

-  Dette er he-e-e-lt på grensen til knusktørr, sa Fredag. Tilbehøret fikk langt bedre skussmål. Persillepoteter, tomatrelish, grønnsakpanache ...

-  Grønnsak hva-for-noe?

-  Mener det sto panache i menyen. Tror det har noe med ekstravaganse å gjøre. Grønnsakene er gode de, men ekstravagante? De er i hvert fall saftigere enn kveita, sa Fredag.

FINALEN BESTO av sjokolade- og hasselnøttrullade og osteterte med friske bær, førstnevnte var utvilsomt vinneren.

Folkene på kjøkkenet vet utvilsomt hva de driver med, men det er et stykke igjen til yatzy i stjerner. Kvaliteten på det Robinson og Fredag fikk servert svingte fra topp til middelmådig, de før nevnte skjønnhetsfeilene er for mange.

-  Får virkelig håpe at de ikke bare satser på turister som uansett aldri kommer tilbake, sa Robinson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer