Blant guder på Nodee.

Noe restaurantopplevelser er litt vanskelige å beskrive.

-  DETTE OVERGÅR ENHVER fantasi.

Robinson var orgiastisk i sin henrykkelse, allerede ved første lekre fat med sushi, og Fredag jublende enig.

En kveld ved Sushi-baren hos Nodee er verdt hver krone og hvert minutt.

Den som tror at sushi bare er ris pakket inn i et stykke rå fisk, har mye godt i vente.

Sushi hos Nodee er bokstavelig talt et hav av muligheter.

Menyen så rik og innholdsrik og så fylt av mange ukjente ord, at man nesten ikke vet å velge.

Men spesialisten Robinson ledet an i full fortrolighet med søt servitør. Effektiv, også.

Og effektiviteten var det første som slo dem med møtet ved Sushi-baren. De følte seg hensatt til hektiske, travle Tokyo, der alt er hurtig, med overveldende mye folk.

OG DET VAR VEL ENESTE lille innvending. Noe trangt, fordi det er stappfullt hos Nodee hver kveld, med endeløst surr av stemmer. Og kelnere som virkelig får kjørt seg.

Søker man ro derimot, kan man finne bedre stoler, mer luft og nydelig innredning i den asiatiske avdelingen. Rett og slett kontemplativt vakkert og av erfaring også deilig mat.

Men nå var det sushi. Og noe liknende hadde ingen av dem smakt.

-  Ice bear maki, bestemte Robinson, rullet i reddik med foie gras, flygefiskrogn (!), kongekrabbe, agurk, avokado og wasibi-majones.

-  Kan man si at dette er bedre enn godt? Fredag var allerede et lite stykke på vei til himmels.

OG SÅ KOM «DAGENS fangst» med de beste råvarene markedet kan by på. Og sashimi på annerledes vis med kveite og tunfisk i Nodees spesial-XO-saus med tørket chili, hvitløk og kamskjell. Og crab makirullene var ikke mindre utsøkt vellykket. Dessuten noe for dem som ennå har problemer med å pinne i seg rå fisk.

-  Her er det ikke bare smaksløkene som får opplevelser, synet av maten er også et visuelt eventyr, smilte Robinson.

-  Bare det å se kokkene i arbeid. Presisjon, nøyaktighet og ikke minst renslighet. Av en eller annen grunn føler jeg meg så trygg på japanske restauranter, tilføyde Fredag som også hadde vært på toalettet og nytt synet av hvite orkideer i lekkert designet rom.

-  MEN ENNÅ ER DET IKKE slutt. Dessert, befalte Robinson.

Og nå var det bare å gi seg over. Fat som i skjønnhet nesten kan sidestilles med kirsebærblomstringen i Japan.

Fredag fikk asiatisk dessert: Mangosorbet, crème br{lé, kokos, lime chili og koriandersorbet.

-  Ubeskrivelig, var det eneste Fredag klarte å si.

I mellomtida var Robinson nær ved å dåne av sin dessert.

-  Har aldri smakt bedre sjokolade fondant, kvitret Robinson som også fikk frukt i mandellikør og mangois.

-  Det må finnes guder blant kokkene. De har smuglet herlighetene inn i mangoen, i tunfisken, gjemt seg i fisken og fløyet inn i rogna.

LESERE, DERE HAR BARE en ting å gjøre: Selg løsøre om så skal være og oppsøk Nodee. Det er heller ikke vettaskremmende dyrt.

Drøye 1300 og da hadde både Robinson og Fredag fått flere glass Sancerre og et glass sake.