Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Blåskjell med øl

4 personer.

2 kg blåskjell

1 dl vann

1 liten finhakket løk

1 grein finhakket stangselleri

2,5 dl mørkt øl (f.eks. bokkøl)

2 ss smør

1 krydderbukett (laurbærblad, persille og timian)

salt og pepper.

Skyll blåskjellene i kaldt vann, og kontroller at alle skjellene er lukket; åpne skjell er døde og skal kastes. Legg blåskjellene i en stor kjele sammen med løk, selleri og vann. Legg på lokk og sett over sterk varme. Kok skjellene til de har åpnet seg. Rør rundt i kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter.

Hell kokekrafta gjennom en fin sil over i en annen kjele. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg. Ha ølet i kjelen sammen med krydderbuketten. Kok opp, og kok ut kullsyregassen. Rør smøret inn i krafta - litt om gangen. Smak til med salt og pepper, og hell sausen over blåskjellene. Server straks med brød til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media