Blåskjell med sprøstekt skinke

4 porsjoner.

4 porsjoner:

1 ss olje

1 løk finhakket

2 kg blåskjell

70 g revet cheddar

1 fedd hvitløk finhakket

6 skiver med spekeskinke

Varm opp oljen i en stekepanne og tilsett løk, skinke og hvitløk. Stek på middels varme til skinken er sprø. Vask og rens blåskjellene.

Kast ødelagte skjell eller åpne skjell som ikke lukker seg når du slår dem mot kjøkkenbenken. Legg blåskjellene i en stor kjele med litt kokende vann i bunnen. Kok dem i 5 minutter til alle er åpne. Ta skjellmaten ut av skjellene, ta vare på den ene skjellhalvdelen. Legg 2 muslinger i hvert skall og topp med skinkeblandingen.

Strø over cheddar og grill i ovn til osten smelter.

Flere oppskrifter og tips finner du på:

www.godfisk.no