Ble giftet bort som 18-åring

Loveleen levde i et arrangert ekteskap.

VEILEDER:- Jeg kom ofte flere ganger i uka for å spise boller og drikke te og lufte tankene min, forteller Loveleen Rihel Brenna om møtene med Vibeke Mostad. Disse møtene beetydde utrolig mye for den forvirrede ungjenta, som ble giftet bort i et arrangert ekteskap som tenåring. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADET
VEILEDER:- Jeg kom ofte flere ganger i uka for å spise boller og drikke te og lufte tankene min, forteller Loveleen Rihel Brenna om møtene med Vibeke Mostad. Disse møtene beetydde utrolig mye for den forvirrede ungjenta, som ble giftet bort i et arrangert ekteskap som tenåring. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vibeke stilte flere spørsmål enn hun ga svar. Hun fordømte ingen og moraliserte aldri. Hun hjalp meg med å ta de små skrittene som til slutt førte fram til en stor forandring.Mandag møter du Loveleen Rihel Brenna i nettmøte på Dagbladet.no. Send inn dine spørsmål nederst i saken.

Trebarnsmor Loveleen Rihel Brenna (41) er leder av Foreldreutvalget for grunnopplæringen og talskvinne for en million foreldre med barn i norsk skole. Hun er gift med TV2s krimekspert, Johnny Brenna — «mitt valg», som hun sier selv. For snart 25 år siden var hun en ensom tenåring som strevde med å mestre to svært ulike jenteliv: Det norske og det indiske. Da hun møtte Vibeke Mostad som 16-åring, var hun på vei inn i et arrangert ekteskap og hadde sagt ja til å være med i en dokumentarfilm om sitt eget liv.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer