Ble giftet bort som 18-åring

Loveleen levde i et arrangert ekteskap.

VEILEDER:- Jeg kom ofte flere ganger i uka for å spise boller og drikke te og lufte tankene min, forteller Loveleen Rihel Brenna om møtene med Vibeke Mostad. Disse møtene beetydde utrolig mye for den forvirrede ungjenta, som ble giftet bort i et arrangert ekteskap som tenåring. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADET
VEILEDER:- Jeg kom ofte flere ganger i uka for å spise boller og drikke te og lufte tankene min, forteller Loveleen Rihel Brenna om møtene med Vibeke Mostad. Disse møtene beetydde utrolig mye for den forvirrede ungjenta, som ble giftet bort i et arrangert ekteskap som tenåring. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vibeke stilte flere spørsmål enn hun ga svar. Hun fordømte ingen og moraliserte aldri. Hun hjalp meg med å ta de små skrittene som til slutt førte fram til en stor forandring.Mandag møter du Loveleen Rihel Brenna i nettmøte på Dagbladet.no. Send inn dine spørsmål nederst i saken.

Trebarnsmor Loveleen Rihel Brenna (41) er leder av Foreldreutvalget for grunnopplæringen og talskvinne for en million foreldre med barn i norsk skole. Hun er gift med TV2s krimekspert, Johnny Brenna — «mitt valg», som hun sier selv. For snart 25 år siden var hun en ensom tenåring som strevde med å mestre to svært ulike jenteliv: Det norske og det indiske. Da hun møtte Vibeke Mostad som 16-åring, var hun på vei inn i et arrangert ekteskap og hadde sagt ja til å være med i en dokumentarfilm om sitt eget liv.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer