Du leser nå Dagbladet Pluss

Ble oppstyr da østkant-Raymond sa ja

Kanskje like greit at han tok med seg bikkja og dro på rypejakt.

ØSTKANTGUTT: Raymond Johansenm trives i Groruddalen:  Kjærligheten til byen og ønsket om å planlegge for Oslos ekspansjon har vært avgjørende for at Raymond Johansens vilje til å stille som byrådslederkandidat. Foto: Jacques Hvistendahl
ØSTKANTGUTT: Raymond Johansenm trives i Groruddalen: Kjærligheten til byen og ønsket om å planlegge for Oslos ekspansjon har vært avgjørende for at Raymond Johansens vilje til å stille som byrådslederkandidat. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Raymond Johansen og hunden Xavi starter morgenen med en tur i «skævven» på Øvre Lindeberg i Groruddalen, der han bor. Forrige uke var de på rypejakt, men mer om det seneren.

Etter å ha parkert bikkja og skiftet til dress, har Johansen forflyttet seg til uteserveringen på Oslo Mekaniske Verksted, midt mellom Bjørvika og Grønland.

Heisekranene som tårner i bakgrunnen vitner om en by i rivende utvikling. Samtidig forteller omgivelsene om byens historie. Et par gater lenger borte vokste farmoren hans opp. Alle de fire besteforeldre er fra Oslo.

Selv har han helt siden barndommen bodd på Oslos østkant. Røttene og den dype kjærligheten til byen, er blant grunnene til at han sa ja da nominasjonskomiteen spurte han om å stille seg til disposisjon som byrådslederkandidat for Arbeiderpartiet.