Du leser nå Dagbladet Pluss

Blir grepet av bøker om krigen - og Prøysens sterke tekster

Mye alvor i Ingrid Olavas bokhyller.

UTBRYTERTRANG: Lillehammer-jenta Ingrid Olava Brænd Eriksen har lest mye Prøysen det siste året. - Det er jo mitt landskap han beskriver. Følelsen av å være innestengt, dirrer i tekstene til Prøysen. Den dirrer litt i meg også. Foto KRISTIN SVORTE
UTBRYTERTRANG: Lillehammer-jenta Ingrid Olava Brænd Eriksen har lest mye Prøysen det siste året. - Det er jo mitt landskap han beskriver. Følelsen av å være innestengt, dirrer i tekstene til Prøysen. Den dirrer litt i meg også. Foto KRISTIN SVORTEVis mer

MAGASINET (Dagbladet:) Så det ser ut som om det er her hun skal bli. Små, lyse rom ligger på rad, med smale planker i rolige, loddrette linjer.

Et av dem har piano. Det var hit inn artist Ingrid Olava Brænd Eriksen (33) flyttet etter at hun møtte mannen hun nå er forlovet med, teatersjef Erik Ulfsby.

I kveld har han premiere på «Spelemann på taket». Kjæresten er ferdigpyntet i kjole, og ferdig nervøs. Reisen har gått fra de åpne mjøstraktene til den myldrende trengselen på Grünerløkka.

Hun har lest mye Prøysen det siste året, og kjent seg igjen. Kanskje ikke så rart. De skulle samme vei.

- Jeg har blitt fjetret over hvor sterke Prøysens tekster er. Det er jo mitt landskap han beskriver, den kulturen på innlandet som er litt bratt i nakken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.