TRONDHEIM: Ei jente i Nordre gate i Trondheim har knust et ølglass i hodet på ei annen jente, og arresteres av politiet. Mesteparten av volden i Norge skjer i de tusen hjem, men nest etter hjemmet er utelivsområdene de farligste stedene å oppholde seg, ifølge politiet. Foto: Ole Morten Melgård
TRONDHEIM: Ei jente i Nordre gate i Trondheim har knust et ølglass i hodet på ei annen jente, og arresteres av politiet. Mesteparten av volden i Norge skjer i de tusen hjem, men nest etter hjemmet er utelivsområdene de farligste stedene å oppholde seg, ifølge politiet. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Blodfylla

Blodige hender, knuste ølglass, blind vold og død. Alt i løpet av én natt i Oslo, Bergen og Trondheim. Men hvor farlig er det egentlig å gå på byen?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

LØRDAG NATT OG STENGETID. På vei hjem med kompisene gjennom Spikersuppa hører Rino Wilhelmsen (25) krangling. Han vender blikket tidsnok til å se «Hans» bli dyttet, ser hvordan han snubler i sine egne bein og faller, en ung mann som deiser bakhodet mot steinkanten i Spikersuppa, blir liggende på det kjølige fortauet med nakken i en merkelig posisjon, åpent ufokusert blikk. En dame roper.

- Hva er'e du har gjort nå?

Litt bortenfor står en morsk mann i sort jakke. Hva har han gjort nå? En liten ting, men denne lørdagsnatta kan det plutselig vise seg å bli en veldig stor ting. En blodpøl begynner å formes under hodet til Hans.

FOLK BLIR MINDRE OG MINDRE voldelige, skal man tro den evolusjonære psykologen Steven Pinker. Pinker sammenliknet nylig tall og forskning på ulike epoker med vold og fastslo at vi er atskillig mer siviliserte nå. I tidligere tider kverka vi hverandre med en så høy frekvens at selv forrige århundre, med to verdenskriger og ørten andre blodige konflikter, blekner i forhold.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn