Bloggprofeten

Det måtte en Muhammed-tegning til for at Norges beste blogger avslørte sin identitet. Heidi Nordby Lunde (33) er forbanna på dem som prøver å kvele debatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØRST, FOR DEG SOM brukte flere timer på å ta Datakortet enn førerkortet: en blogg eller weblogg er en slags dagbok på Internett. Med en blogghjemmeside kan hvem som helst skrive om sine opplevelser og meninger rundt et hvilket som helst tema. En slags interaktiv avisside med leserinnlegg, hvor du kommer på trykk hver gang og kan nå ut til hele verden om du vil.

-  Hva er det som skaper flest fordommer om islam? En håndfull tegninger av Muhammed i turban, eller rasende bander som tenner på bygninger, tar gisler og truer med terror?

Ved et bord på en intetsigende trendkafé i Oslo sentrum,sitter Heidi Nordby Lunde og gestikulerer. Hun så ut som en helt vanlig, stresset karrierekvinne da hun for noen sekunder siden stormet heseblesende inn døra iført blazer og handleposer. Men nå er hun umulig å la være å lytte til.

-  Jeg sier som forfatter og islamkritiker Ayaan Hirsi Ali: det er nå vi må utfordre regimene i Midtøsten! En del debatter blir man aldri helt klar for å ta, men man må ta dem når muligheten byr seg. Det er omtrent som det å skulle få barn - man blir aldri moden nok til det, men av og til skjer det bare. Og da må man bare gjøre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer