Blomkål- og bacon- grateng med ost

4 porsjoner.

500 g renset blomkål

1 l grønnsaksbuljong (utblandet)

100 g bacon i små terninger

150 g renset sopp i biter

1 ss smør

2 dl lettrømme

½ hakket hvitløkbåt

salt og pepper etter smak

1 ss reven hvitost

1 ss hakket kruspersille

1 ss hakket frisk gressløk

•
Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 225 grader C. Smør en ildfast form.

• Skjær kålen i buketter eller store biter som kokes i ca. 5 minutter til knapt mør. La kålen renne av og legg den i formen.

• Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.

• Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.

• Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.