DYNKES I AKEVITT: Bløtkake holder seg bedre, og smaker bedre, om den dynkes med fruktsaft eller til og med akevitt. ALLE FOTO: Håkon Eikesdal
DYNKES I AKEVITT: Bløtkake holder seg bedre, og smaker bedre, om den dynkes med fruktsaft eller til og med akevitt. ALLE FOTO: Håkon EikesdalVis mer

Bløtkake midt på sommeren?

Selvsagt. Og det trenger ikke være noen kaloribombe.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

OPAKER GÅRD i Hedmark (Dagbladet): Vilt, fugl, fisk, kylling og grønnsaker er ofte på menyen når vi er på besøk hos Charlotte Mohn på Opaker. I dag er hun i gang med noe helt annet. Bløtkake i flere varianter og utseender.

–Det fins like mange varianter av bløtkake som det er innbyggere i Norge, sier Charlotte.

Lik ei kaloribombe? På nettstedet matprat.no fant vi ikke mindre enn 1200 varianter av den bløte kake.

Charlotte forteller at det er veldig mange av oss som ikke spiser slik kake. Fordi vi tror at det rett og slett er for mye lik ei kaloribombe. Men det er ikke alltid tilfelle.

–Er det egentlig så mye annet som smaker bedre enn bløtkake? spør Charlotte.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn