Smått og godt: På Bruno's proseccheria con ristorante serveres småretter, lunsj, middag - og mye italiensk drikke, med og uten bobler.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Smått og godt: På Bruno's proseccheria con ristorante serveres småretter, lunsj, middag - og mye italiensk drikke, med og uten bobler. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Boblende italiener

For god drikke og en liten matbit er Bruno's Proseccheria et godt valg.

-Du ser at det står «proseccheria» med store bokstaver og «con ristorante» med små?

Robinson og Fredag sto utenfor den italienske «sjampisbaren» som ganske nylig har utvidet konseptet, og som nå også serverer både forretter, hovedretter og desserter.

Fredag fortsatte: -Det skal godt gjøres å tolke det annerledes enn at det fremdeles er servering av italiensk boblevann som er viktigst her.

For et par år siden åpnet et såkalt «champagneria» like ved Solli plass. Noen syntes åpenbart at ideen var så god at de valgte å åpne en tilsvarende bar med italiensk sprudlevann. Slett ikke dumt. Den viktigste forskjellen er at mens champagnens andre gjæring finner sted på flaska, skjer dette for proseccoens del på store fat. Det gjør den mindre holdbar - og ofte billigere.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn