Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no. Foto: Jørn H. Moen.
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no. Foto: Jørn H. Moen.Vis mer

Boikotter familien

Etter 14 år nekter stedattera å være sammen med faren og hans nye familie. Er det morens skyld?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Etter år med frustrasjoner, sorg, sinne og heller sporadiske oppturer, skriver jeg til deg for å lette på trykket. Håper du kan hjelpe meg, og samtidig familien min, med å få satt ting i perspektiv. 

Mannen min og jeg har holdt sammen i snart 14 år. Vi har to barn sammen på sju og elleve år. I tillegg har mannen min ei datter fra før, som nå går siste året på videregående. Hun var nesten fem år da jeg kom inn i bildet, og forholdet mellom foreldrene hennes var avsluttet omtrent et halvt år i forveien - etter flere år med misnøye fra begge parter. 

Gjennom barndommen til dattera har vi hele tida forsøkt å inkludere henne i vårt liv. Det har alltid vært «høytid» hos oss når hun skulle komme. På grunn av dårlig råd, ble det mye hjemmekos i stedet for «store» aktiviteter. Hun har vært hos oss annenhver helg, samt i ferier fram til for to-tre år siden. Da begynte forholdet mellom mannen min og eksen hans gradvis å forsure seg. Det hadde tydeligvis ulmet i mange år, og slo ut i full blomst i denne perioden. 

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn