Du leser nå Dagbladet Pluss

Bok og bedrag

I disse dager lempes paller med norske bøker ut på billigsalg. Bak mange av titlene vaker en vanskelig virkelighet.

Kafékontor: Nå må Henning  H. Bergsvåg belage seg på å sitte på kafé og skrive, stipendet er snart brukt opp og poeten har ikke råd til kontor.. 


Foto: Agnete Brun / Dagbladet
Kafékontor: Nå må Henning H. Bergsvåg belage seg på å sitte på kafé og skrive, stipendet er snart brukt opp og poeten har ikke råd til kontor.. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

Da forfatteren Henning H. Bergsvåg (36) stakk innom Tanum bokhandel på Flesland flyplass i Bergen, kom en ansatt gledesstrålende bort til ham og annonserte at han var bestselgeren deres på lyrikk.

Hans siste samling «Over elven Tweed» hadde solgt i to eksemplarer.

- Helt topp, det var jo tross alt mer enn alle de andre.

Hvert år utgis flere hundre norske skjønnlitterære bøker. Bak hver tittel har en forfatter grublet og fundert. Krøllet sammen arket. Begynt på nytt. Kjent på frustrasjon. Sinne. Og glede. Til et reisverk av bokstaver har bygget seg opp. Noen veldig få makter å komponere den neste bestselgeren og kan vente seg millioninntekt. Men de aller fleste kan regne seg som heldige om de selger 1800-2000 eksemplarer. Det tilsier en inntjening på rundt 100000 kroner.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.