Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Bokutdrag 32

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kl. 19.50: Det er kork i begge retninger på M4. Billysene danner et fem kilometer langt halsbånd. Fra førersetet gløtter Rich spørrende på meg. Jeg er takknemlig for mørket; det gjør at jeg ikke behøver å oppfange nødsignalene hans før jeg er klar. Til slutt sier han: «Jeg synes likevel at det er litt merkelig, Kate. At du sender blomster til deg selv på Valentindagen. Hvorfor gjorde du det?» «Som et moralsk puff. Jeg ville at folk på jobb skulle vite at jeg var en sånn person som fikk blomster på Valentindagen. Og jeg var ikke sikker på om du ville huske det. Patetisk egentlig.» Lett å lyve når du prøver. Lettere enn å si at blomstene var fra en kunde som jeg nettopp har spist middag sammen med, en kunde som siden har lagt beslag på store deler av min bevissthet foruten å presse seg inn i drømmene mine på en så frekk måte. På tide å skifte samtaleemne. «Rich, hva er en relikt? Jeg så det på en tavle i katedralen i dag. ‘Og hans relikt Angharad.’» «Enke. Det betyr bokstavelig talt det som er blitt etterlatt.» «Så hustruen var ektemannens levninger?» «Riktig, Kate.» Han ler. «I vårt ekteskap ville selvsagt jeg bli det som var igjen av deg.» Det er sagt med nok kjærlighet til å gi meg et stikk. Får jeg ham virkelig til å føle seg slik? Så liten? I løpet av kilometrene som følger utbroderer jeg alle mulige planer, strategier for at ting skal bli bedre mellom oss. Gjøre ting godt igjen. Men tre timer senere, idet vi kjører forbi Reading, begynner jeg å kjenne Londons gravitasjonskraft, og beslutningen om å forandre livet mitt brenner opp idet jeg kommer inn i atmosfæren igjen. Grunner til å slutte i jobben & flytte på landet

    1) Bedre livskvalitet. 2) Kan kjøpe herskapshus med tilstøtende sangerpaviljong til samme pris som Hackney-rønna. 3) Bli ordentlig mor som har tid til å elske ektemann, lære barnas innerste hemmeligheter og finne ut hvordan jævla regnovertrekk til barnevogn fungerer.
Grunner til ikke å slutte i jobben & flytte på landet
    1) Ville blitt gal. 2) Se over. 3) Se over.
Les videre i morgen! Her finner du alle utdragene.