Bølgen har lagt seg

Bølgen og Moi Briskeby er fremdeles et hyggelig spisested. Men denne gangen tok ikke Robinson og Fredag bølgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KJENDISKOKKEN TROND MOI og vin-kelneren Toralf Bølgen har truffet velfortjent blink med sin stadig voksende restaurantportefølje. Siste avlegger åpnet utenfor New York i mars. Robinson og Fredag nøyde seg foreløpig med en tur til Oslos vestkant, hvor Bølgen og Moi Briskeby holder stand som et av hovedstadens mest populære spisesteder og vannhull. Her finnes både bar, brasserie og gourmetavdeling. Denne gangen var det på tide med en gjentest av brasseriet. - Mye å se på, konstaterte Fredag med et nikk til et av nabobordene. Der satt en gjeng idrettskjendiser som åpenbart ikke skulle ha konkurranse dagen etter. Trond Mois kongelige venner var ikke å se. - Skal man drive kjendisspotting, er ikke dette det dummeste stedet, smilte Robinson.

SPISEVENNENE BENKET seg i det hyggelige og fullsatte lokalet, og bestilte et glass champagne til aperitiff. Toralf Bølgen er kjent som en av landets store champagnekjennere og -entusiaster, og da er det stusslig at restauranten bare tilbyr én sort champagne i glass. På bordet kom to små tulipanglass Launois Père et Fils, Caroline de Chestillon (kr 110 pr. glass). Champagnesmaken er som baken, delt, men denne passet verken Robinson eller Fredag. Ufrisk og med en dominerende gjær-smak. Menyen var desto mer fristende. Robinson valgte à la carte, Fredag gikk for dagens treretters.- Nydelig, gliste begge over forrettene. Robinson startet med en klassiker, en carpaccio av tunfisk. Her ble den servert sammen med kamskjell og en soya- og wasabidressing, som ga assosiasjoner til sushi. De silkemyke fiske-stykkene fikk et deilig sting av asiatiske smaker. Fredag var like fornøyd med sin reke- og kamskjellcarpaccio fra dagens meny. Tallerkenen var lekkert dandert med miniasparges, feltsalat og vaniljevinaigrette, og helhetsinntrykket av smakene var lett og friskt. I glasset fikk begge en Sancerre Cuvée Cailottes, J.M. Roger (kr 90 pr. glass), en smaksrik og god match til maten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.