Bølgen har lagt seg

Bølgen og Moi Briskeby er fremdeles et hyggelig spisested. Men denne gangen tok ikke Robinson og Fredag bølgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KJENDISKOKKEN TROND MOI og vin-kelneren Toralf Bølgen har truffet velfortjent blink med sin stadig voksende restaurantportefølje. Siste avlegger åpnet utenfor New York i mars. Robinson og Fredag nøyde seg foreløpig med en tur til Oslos vestkant, hvor Bølgen og Moi Briskeby holder stand som et av hovedstadens mest populære spisesteder og vannhull. Her finnes både bar, brasserie og gourmetavdeling. Denne gangen var det på tide med en gjentest av brasseriet.
- Mye å se på, konstaterte Fredag med et nikk til et av nabobordene. Der satt en gjeng idrettskjendiser som åpenbart ikke skulle ha konkurranse dagen etter. Trond Mois kongelige venner var ikke å se.
- Skal man drive kjendisspotting, er ikke dette det dummeste stedet, smilte Robinson.

SPISEVENNENE BENKET seg i det hyggelige og fullsatte lokalet, og bestilte et glass champagne til aperitiff. Toralf Bølgen er kjent som en av landets store champagnekjennere og -entusiaster, og da er det stusslig at restauranten bare tilbyr én sort champagne i glass. På bordet kom to små tulipanglass Launois Père et Fils, Caroline de Chestillon (kr 110 pr. glass). Champagnesmaken er som baken, delt, men denne passet verken Robinson eller Fredag. Ufrisk og med en dominerende gjær-smak.
Menyen var desto mer fristende. Robinson valgte à la carte, Fredag gikk for dagens treretters.
- Nydelig, gliste begge over forrettene. Robinson startet med en klassiker, en carpaccio av tunfisk. Her ble den servert sammen med kamskjell og en soya- og wasabidressing, som ga assosiasjoner til sushi. De silkemyke fiske-stykkene fikk et deilig sting av asiatiske smaker. Fredag var like fornøyd med sin reke- og kamskjellcarpaccio fra dagens meny. Tallerkenen var lekkert dandert med miniasparges, feltsalat og vaniljevinaigrette, og helhetsinntrykket av smakene var lett og friskt. I glasset fikk begge en Sancerre Cuvée Cailottes, J.M. Roger (kr 90 pr. glass), en smaksrik og god match til maten.

HOVEDRETTENE ble kveldens lille nedtur. Etter ei lovlig lang ventetid kom en blid servitør endelig med lam til Robinson og kveite til Fredag.
- Grillet kveite er en favoritt, sa Fredag og tok fatt på et tilsynelatende lekkert, koriandergrillet eksemplar av arten. Dessverre hadde fisken fått for kort tid på grillen, og var uappetittlig løs i kjøttet. Tilbehøret - som servitøren hadde lovet skulle gå i thai-retning - besto av soyasmør, den kålaktige grønnsaken pak choi, shiitakesopp og potetfondant. Det hele gjorde merkelig lite ut av seg.
- Skuffende - og langt fra Thailand. Men vinen passer fint til grillet kveite, mente Fredag om den lette italieneren Dolcetto d\'Alba, Renato Ratti (kr 90 pr. glass).
- Lammemedaljongen er heller ingen innertier, mumlet Robinson og plundret med et stort kjøttstykke, som lå på en seng av våt polenta omgitt av rosmarinsjy, bakt aubergine, rødbeter og aspargesbønner. Lammemedaljongen var satt sammen av forskjellige kjøttstykker - langt fra like møre alle - og ble holdt sammen av en kraftig tannpirker. Da denne ble fjernet, liknet tallerkenen på et takras.
- Men en ting skal kokken ha, sa Robinson. - Polenta kan være en kjedelig grøtklump, men denne er fantastisk: stinn av parmesan og urter.
Bølgen og Moi Briskeby har et lite utvalg av viner på glass, men på spørsmål svarte servitøren at hun skulle sjekke om de hadde åpnet noen andre flasker hun kunne servere. Det hadde de heldigvis. Til lammet fikk Robinson en barsk Côtes de Rhône, Guigal (kr 90 pr. glass), et bra følge til kraftig kjøtt.

DA DET VAR TID for dessert, viste kjøkkenet seg fra sin beste side igjen. Fredag kastet seg over sin sjokoladefondant.
- Perfekt, flytende kjerne med den riktige mørke smaken, kom det innimellom munnfullene. Den mektige sjokoladen ble fint balansert av en aromatisk pasjonsfruktsorbé.
Robinson var egentlig mett, og bestilte det enkleste på dessertmenyen: hjemmelaget is og sorbé. Fire små kuler med vanilje, mango, ananas og jordbær var et greit punktum.
- En kveld på Bølgen og Moi er alltid hyggelig, mente Fredag. - Her er det folkeliv, bra stemning, bra service og mange forskjellige tilbud. Men neste gang må kokken perfeksjonere hovedrettene.

<B>UFORMELT:</B> Bølgen og Moi Briskeby ligger i en gammel trafostasjon, som nå er blitt et moderne restaurantlokale. Røde og limegrønne vegger med skiftende fotokunst skaper en hyggelig stemning i brasseriet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer