Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Bølle og blondine

Inga Bejer Engh (47) har kastet kappa. Politikere, gjør dere klare for det nye barneombudet.

- Jeg er ganske god på å bevare fatningen. Helt ærlig blir jeg mye mer stressa av å skulle ha ti mennesker til middag enn å være aktor i en stor sak i retten, sier Inga Bejer Engh. Foto: Erik Norrud.
- Jeg er ganske god på å bevare fatningen. Helt ærlig blir jeg mye mer stressa av å skulle ha ti mennesker til middag enn å være aktor i en stor sak i retten, sier Inga Bejer Engh. Foto: Erik Norrud. Vis mer

- Da jeg begynte her i tingretten, var det en som sa til meg: «Som dommer har man balkongplass til folks elendighet». Det var godt sagt, for det er jo riktig, på godt og vondt.

- På godt og vondt?

- Ja. Jeg får innsikt i folks liv, ikke sant, og når de havner i retten er jo historiene ofte sørgelige.

- Men?

- Jeg har kunnet se noen linjer. Fra barndommen og helt fram hit, til dommen hos meg. Og da går det an å forstå hvorfor ting har gått galt. Forstå det og ta det med seg videre.

- Er det det du gjør nå?

- Ja. Møt vårt nye barneombud: Inga Bejer Engh fra Åssiden i Drammen. 47 år og gift med Ulf på niende året, bosatt på Oslo vest og mor til to gutter på 13 og 9. Tidligere politiadvokat, statsadvokat og aktor i 22. juli-rettssaken. Hun er kledd i sommerkjole og flip flopper. Hun pakker. Bilder ned fra veggene, bøker opp i pappesker. Hun er inne i sin siste uke som dommer i Oslo tingrett, derfor pakker hun.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

Til 1. juli

PÅSKETILBUD

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 249,-/3 måneder)

KJØP Til 1. juli

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

Til 1. juli GRATIS* Fornyes automatisk til 249,-/3 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/md) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?