PASTAKONGEN: Andreas Viestad lærer å lage pasta og plin av kokken Ugo Mura ved det gastronomiske instituttet ICIF.
PASTAKONGEN: Andreas Viestad lærer å lage pasta og plin av kokken Ugo Mura ved det gastronomiske instituttet ICIF.Vis mer

Bortenfor pesto

Når jeg minst aner hva jeg ønsker meg, får jeg akkurat det jeg har lyst på.

EN AV DE FØRSTE gangene jeg var i Italia var mens pesto- og balsamicobølgen skylte over hjemlandet mitt.

Alle Oslos spisesteder, fra det enkle lunsjstedet på hjørnet til Michelin-stjernefunklende luksusrestauranter hadde minst én, gjerne flere retter med den grønne sausen og noen dråper av den søte og smaksrike eddiken.

Og jeg, dum som jeg var, trodde dette var et uttrykk for hvordan det var å spise i Italia. Men jeg lærte raskt.

På en sardinsk restaurant så jeg kokka blande sammen hvitvinseddik og rødvinseddik og kalle det balsamico. På en restaurant i Parma der jeg valgte pasta med pesto i stedet for en lokal spesialitet — nå var jeg midt i balsamico- og parmaskinkeland — fikk jeg servert en liten skål med olje iblandet tørket basilikum.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn