Uer på seng: Det er fatalt å spise så mye salt, men når du baker fisk i saltet, blir den passe saftig og akkurat passe salt.
Uer på seng: Det er fatalt å spise så mye salt, men når du baker fisk i saltet, blir den passe saftig og akkurat passe salt.Vis mer

Bøssefest

Ta én fisk, tilsett to kilo salt og bak i ovnen til helvete er løs.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er forbløffende kort vei mellom et smakløst måltid og en smertefull død. Hvis en oppskrift ikke inneholder salt, vil resultatet nesten alltid (med mindre ingrediensene i seg selv er salte) bli temmelig blast og kjedelig. Står det - for en helt vanlig middag til to - en halv teskje salt, er det som regel for lite, litt avhengig av hva maten er, naturligvis. Da er det en indikasjon på at forfatteren har en eller annen helsehangup, eller bare vil være på den sikre siden. Men ingen skade er skjedd som ikke kan rettes opp ved hjelp av saltbøssa når maten står på bordet.

Står det én spiseskje i oppskriften, derimot, er det nesten alltid for mye. Skulle du bli bedt om å ha to spiseskjeer salt i suppa, skyldes det sikkert en skrivefeil, og følger du likevel instruksjonene vil suppa være godt over grensen for det uspiselige.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn