Bouillabaisse med hvitløksrømme

4 porsjoner.

4 porsjoner:

1 stk. løk

1 stk. purre i tynne ringer

1 båt hvitløk

1 ss olje

1 ss hvetemel

½ ts gurkemeie

½ ts kajennepepper

Bouillabaisse med hvitløksrømme

2 ss tomatpuré

1 l fiskekraft

1 stk. laurbærblad

600 g torskefilet

1 ts salt

200 g reker eller crabsticks

Hvitløksrømme:

1 beger lettrømme, 1 båt hvitløk, 2 ss tørket dill, ½ ts salt, ½ ts hvit pepper.• Slik gjør du:

Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3-4 minutter. Det skal ikke bli brunt. Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper. Rør godt om og rør inn tomatpuré. Kok opp fiskekraften og hell denne på. Tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca 15 minutter.

Skjær fisken i store terninger og la den trekke i suppen i 5 minutter. Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper. Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering. Server den med en topp hvitløksrømme og et grovt rundstykke eller brødskive.