Brakkebygrenda

Eksuteligger Ørjan Moe Kuløy (44) bor på hemmelig adresse. Og mye skal til før han blir kasta ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regndråpene klasker i bakken. Taxisjåføren prøver febrilsk å finne den ukjente adressen. GPS-en også. Han kjører feil, tar u-svinger og tørker vekk dogg på innsida av frontruta. Skogen tetner til, og drosja smyger seg opp en bratt grusvei. Og der – på en gjørmete gårdsplass – står to menn.

Det lukter skog og nytt treverk. De to bygger visst hus.

– Det var som å vinne i Lotto, men uten å ha levert kupong.

Inne hos Ørjan Moe Kuløy lukter det rullings. 44-åringen sitter i en stressless i et lite hus på den lille lysningen i skogen, et bortgjemt sted med hemmelig adresse i Oslo. Han smiler. Det er langt til nærmeste nabo. De fem småhusene ute på tunet er en del av et sosial- og boligpolitisk pilotprosjekt for hjemløse. Husene skal være et alternativ til å bo på gata, og en mulighet til å tilpasse seg en tradisjonell boligsituasjon. Dette er Ørjan Moe Kuløys første bolig siden 1994. De siste åra har han bodd i en okkupert gård på Ila i Oslo. Før det igjen bodde han i brakker og på gata.

– På et tidspunkt bodde jeg sammen med fem–seks mennesker i en brakke på åtte kvadratmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer