Brenner det hos Bård Ylvisåker (26), pakker han familien inn i en bag

AKTUELL: Med «Ylvis møter veggen» og «Ylvis 3»

BOR: I Bergen med samboer og barn

«Ylvis 3» er i gang denne høsten. Hva er resepten bak suksessen?

- Det er vanskelig å svare på, men det kan kanskje være mangelen på ambisjoner. Alt vi gjør, gjør vi som om det skulle vært det siste vi gjorde. Det er ikke så nøye om det blir bra, så lenge vi synes det er underholdende.

Hva er det beste med «Ylvis møter veggen»?

- Det er som å være på et vorspiel, og samtidig få betalt for det.

Synes du Kjetil André Aamodt er best med ski på beina eller som programleder?

- Jeg synes han er veldig flink, og så er han en utrolig hyggelig fyr. Det hadde ikke jeg vært hvis jeg hadde vunnet sju gullmedaljer. Han har klart å bli en koselig mann, jeg ville vært klysete.

Brenner det hos Bård Ylvisåker (26), pakker han familien inn i en bag

Hvordan ser din perfekte søndag ut?

- Min perfekte søndag er når jeg er hjemme sammen med familien. Men også gjerne litt natur, som for eksempel en fin dag på sjøen eller i fjellet. Det viktigste er at jeg ikke har noen planer, men kan gjøre akkurat som jeg vil.

Din favorittroman er?

- «Italienske sko» av Henning Mankell. Litt overraskende at jeg liker den boka, da det ikke er så mye action å hente i den. Jeg har vel blitt gammel nok til å ikke bare lese actionbøker.

Hvor reiste du sist?

- New York. En fantastisk by!

Hva er ditt favorittreisemål?

- Jeg bodde et halvt år i Costa Rica, og det er bare nødt til å bli favoritten. Det er sånn man bare ser på bilder. Helt sykt fint.

Foto: PAUL S. AMUNDSEN
Foto: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer

Surfet du?

- Jeg hadde ambisjoner om det, men siden jeg dro ned med familien, lå jeg bare rett ut på stranda. Reiser man med familie, blir det fort nokså rolig.

Og i Norge?

- Jeg er veldig glad i å gå i fjellet, og holder tradisjonen oppe ved å gå i fjellheimen.

Tenker du på miljøet når du flyr?

- Ja. Jeg flyr ikke, tar heller nattog. Men prisene må ned på billettene, og jeg håper inderlig det skjer snart.

Hva driver du med på fritida?

- Jeg er i etableringsfasen og prøver å få gjort ting på huset. Fritida er mest på formiddagen når vi er på turné. Før lå vi bare på hotellrommet og så på forskjellige filmer, men nå prøver vi å få med oss mest mulig av de stedene vi besøker.

Hvor ofte trener du?

- Prøver å trene hver tredje dag. Knærne mine er så dårlige, så jeg kan ikke jogge. Men jeg sykler mye og tar en del armhevinger - det er derfor jeg har blitt så svær!

Hva er favorittalbumet ditt?

- «The Wall» av Pink Floyd. Ingen over, ingen ved siden.

Hva løper du 60-meteren på?

- Gudene vet. Har ikke løpt den siden jeg var bitte liten. Christian Strand oppkalte albumet sitt «7,17» etter sin egen 60-meter tid. Jeg ville kalt plata mi «10 blank».

Hvilke fem ting redder du ut hvis det begynner å brenne?

- Da pakker jeg familien inn i en bag, slik at de teller som én. Så tar jeg med gitaren, Mac’en, Playstation 3 og en dyne. Er ikke så kult å overleve en brann, hvis man blir sittende ute å fryse.

Hva gjør du de siste fem minuttene før gjestene kommer?

- Prøver å si til kjæresten min at det ikke er så nøye hvordan det ser ut. Det viktigste er at gjestene som kommer er hyggelige.