Britisk provokatør til Sunnmøre

Nylig solgte kunstneren Damien Hirst (43) verk for over én milliard kroner. Nå stiller han ut i lille Flø på Sunnmøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Å FÅ EN så stor kunstner til ei lita bygd som Flø skulle egentlig ikke være mulig, sier gallerist og fotograf Hugo Opdal i kunstgalleriet Studio Opdal.

Men mye har vist seg å være nettopp det, og i dag åpner galleriet, i bygda med 160 innbyggere, salgsutstilling med 22 verk av den britiske kunstneren.

Det var kunstner og artist Magne Furuholmen var med på å muliggjøre det hele.

- Han ble en døråpner i prosessen, forteller Opdal.

Furuholmen inviterte ham med seg til London for å møte galleristen hans, som også var galleristen til Hirst. Resten fikset Opdal selv.

- Hirst er vant til å stille ut i urbane omgivelser, mens galleriet på Flø ligger værhardt til, rett ut mot havgapet og med dramatisk natur. Jeg tror det også hadde sitt å si for at han takket ja, sier galleristen.

DAMIEN HIRST er en av de mest omtalte kunstnere i vår tid.

Da Sothebys auksjonerte bort 223 av verkene hans i London i september i år, slo de alle rekorder med en salgssum på 1,15 milliarder kroner.

Kunstneren fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1993 med «Mother and Child Divided» - ei ku og en kalv som er delt i to og plassert i formalinbeholdere. Verket kan beskues på Astrup Fearnley Museet i Oslo, som kjøpte det inn i 1996.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer