Brun sjarm i Homansbyen

Lorry er en sjarmerende brun variant av tradisjonsrike Theatercaféen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROBINSON & FREDAG TOK TUREN en dag midt i uka etter jobb, og undervurderte fullstendig hvor populært Lorry alltid er. De to matentusiastene hadde nemlig ikke reservert bord på forhånd.

- Vel, vi tåler et glass vin i baren mens vi venter på at det blir noe ledig. Lorry handler jo mest om stemning, påpekte Fredag. Robinson kunne ikke si seg uenig, og bestilte straks et glass spansk Torres (kr 65).

DET TOK HELE tre kvarters venting før en blid, svensktalende kelner meldte fra om ledig bord.

I tillegg til den vanlige menyen byr Lorry på sesongdelikatesser på tavla. Det appellerte til en meget fiskesulten matgjest.

- Jeg satser på årstidas sikreste godmat; sprellfersk torsk med lever og rogn (kr 305), avgjorde Fredag etter rask kikk på den meget blandede menyen.

- Her får du påfyll om det er ønskelig, lovet kelneren da Fredag kommenterte den stive prisen.

Lorry kjører altså julevarianten med dobbel pris og dobbel porsjon når de serverer torsk. Forsikringer om å være fornøyd med én porsjon ble mildt avvist av söta bror.

TORSK VISTE SEG å være et utmerket valg rent smaksmessig, topp kvalitet. Fredag lovpriste det nydelige, blanke, hvite fiskekjøttet og alt tilbehøret. I tillegg til lever og rogn hører selvsagt gulrøtter med, og kokken på Lorry har et meget godt lag med smørsausen.

Robinson lot seg friste av dagens. Lorry har fast dagens-meny på alle dager unntatt lørdag.

- Eisbein med kålrabistappe (kr 167) høres solid ut en kald vinterdag, jeg satser på dagens, meldte en hungrig Robinson.

Den stadig blide svensken tok med seg en bestilling på ei halv flaske italiensk Masi (kr 165) til Fredag og torsken. Robinson mente en halvliter pils (kr 56) burde være godt følge til svineknoken. Lorry skryter av å by på 129 ølsorter, Robinson ba ikke om noen spesiell - og fikk Ringnes.

DE TO LOT BLIKKET vandre mens de ventet på forfriskninger.

- Løven ser pjuskete ut, kommenterte Robinson om stamdyret på hylla oppe på veggen.

- Det hender det at både betjening og gjester gjør også når det nærmer seg stengetid langt utpå natta, så det er greit, mente Fredag.

Vår svenske kom tilbake med drikke, og beskjed om at dagens rett allerede var utsolgt.

- Folk kommer langveisfra for å spise dagens på nettopp onsdager, eisbein er populært, og i dag ble det dessverre tomt svært tidlig, unnskyldte servitøren og smilte stadig like pent.

- Tomt på kjøkkenet før klokka seks om ettermiddagen, her bør man forhåndsbestille, sa en litt betuttet Robinson. Etter en ny kikk på menyen falt valget på reinsdyrkaker (kr 137).

- Bra grønnsaker, men reinsdyrkakene er absolutt ikke mer enn greie i smaken. Lorry er stedet der man skal satse på spesialitetene om man skal ha noe som smaker ekstra, mente Robinson.

MENYEN BYR PÅ en underlig blanding av tradisjonell mat for slitne cowboyer og de litt lettere variantene for lunsjsultne jenter på shopping i Homansbyen.

Og det er nettopp her Lorry har sin sjarm. En kan starte dagen med egg og bacon, og hygge seg med cæsarsalat, sandwich eller suppe til formiddagsmat.

På dessertmenyen byr stedet blant annet på fransk brie, epleterte og vaniljeis. Alle ble vurdert som dessert, men to mette sjeler endte opp med intet mer enn kaffe.

Fredag sjanset på en espresso, som smakte godt, mens Robinson tok en vanlig svart.

Den ble ikke avsluttet før de to matvennene forsvant ut i mørket.

<B>POPULÆRT:</B> Lorry tar godt vare på sine gjester, men det kan være lurt å reservere bord på forhånd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer