Du leser nå Dagbladet Pluss

Brustadtrua

Hvis flere var som Sylvia Brustad (42) ville politikken vært seriøs, familien sterk og dansen tettere.

ARRANGØR: I påska var skiglade Sylvia Brustad medarrangør for den årlige Brustadsprinten. Mens Aker-saken sto på som verst, måtte næringsministeren stå på påskefjellet med ropert i den ene hånda og en kimende mobil i den andre.
ARRANGØR: I påska var skiglade Sylvia Brustad medarrangør for den årlige Brustadsprinten. Mens Aker-saken sto på som verst, måtte næringsministeren stå på påskefjellet med ropert i den ene hånda og en kimende mobil i den andre.Vis mer

||| Slik begynner du ikke et intervju med Sylvia Brustad:

— Kan du gjenta etter meg: «I e en sutrat riking fra Molde» ..?

Hun vurderer det ikke i et nanosekund engang. Det ville til og med vært helt feil å skrive at hun har lyst, men lar det være av hensyn til saken, arbeidsplassene og håpet om en løsning med Kjell Inge Røkke.

Sylvia Brustad er bare ikke sånn. Det er ikke det at hun ikke har humor, saftige utfall eller sterke meninger. Men i det offentlige, på skjermen og på trykk er det like vanskelig å få Sylvia til å si det journalister vil at hun skal si, som å få Røkke til å bli kommunist. Det er slik hun har kommet seg fram, til fire statsrådsposter og et tjue år langt liv på Stortinget. Fordi hun er den mest lojale, arbeidsomme, skikkelige og omsorgsfulle det er mulig å oppdrive, ifølge dem som følger henne tett.