Brysom type

Regissør Jens Lien (39) drar til Cannes med et mål. Å ta rotta på danskene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  NORGE KAN bli en stor filmnasjon, men norsk film handler mye om å få skuespillerne til å spille naturlig. Vi har mye emosjonellpornografi og enkle kjærlighetshistorier. Vi trenger økt kunstnerisk perspektiv på film i Norge. Vi trenger å styrke regissørens posisjon, sier Jens Lien. Selv regissør.

Mer føling i fjæra, altså. Lien er aktuell med sin andre spillefilm, og allerede før den har hatt premiere, vekker «Den Brysomme Mannen» oppsikt. «Dette kommer neppe til å likne på noe av det andre norske vi har sett de seinere år», uttalte forfatter Erlend Loe tidligere i år.

Kort fortalt handler filmen om Andreas (spilt av Trond Fauså Aurvåg), en mann i slutten av trettiåra som kommer til en fremmed by uten å ha noe minne om hvor han kommer ifra. Alt er gjort klart til ham når han kommer, klær, leilighet og jobb. Raskt oppdager han at det er noe som ikke stemmer og at det finnes flere lag under den perfekte overflaten. Maten smaker ikke, det er ingen ting som lukter og det er ingen barn i gatene, i tillegg er alle kvinnene kun opptatt av interiør. Under den vellykkede overflaten utvikler det seg et mareritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer