400 g kjøttdeig/karbonadedeig 1/2 ts salt 1/4 ts pepper eller to drag med kverna 2 ss potetmospulver ca. 1 dl melk. Kna sammen deigen med hendene og tilsett salt, pepper og potetmospulver. Tilsett melk i to omganger, kna godt mellom hver gang du heller i melk. Del deigen i 4 eller 6 like store deler, lag runde boller og trykk dem litt flate. Grill hamburgerne et par minutter på hver side. Dressing til hamburger: 2 dl rømme 1 ts sitronsaft 2 ss finhakket gressløk 1/4 ts pepper eller to drag med kverna. Mål opp rømmen, ha den over i en liten bolle og rør rundt. Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken. Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak. Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!
Lik Dagbladet Magasinet på Facebook