Du leser nå Dagbladet Pluss

- Bygda er mer enn Felleskjøpet, gris og ku

I dag er kafeen til Charlotte (35) på Helgøya en turistattraksjon.

VELKOMMEN: Charlotte Holberg Sveinsen startet Skafferiet i mai 2008 og ringer gjestene velkommen med ei gammel kubjelle. I sommerhelgene banker de første ofte på døra en time før åpning. Foto: Nina Ruud
VELKOMMEN: Charlotte Holberg Sveinsen startet Skafferiet i mai 2008 og ringer gjestene velkommen med ei gammel kubjelle. I sommerhelgene banker de første ofte på døra en time før åpning. Foto: Nina RuudVis mer

(Dagbladet God torsdag):- Jeg tror vi kan belage oss på at det blir stille i dag, sier hun til jentene på Skafferiet.

De kortreiste, unge kvinnene fra bygda i romantiske kjoler, skaut og tresko eller gummistøvler som serverer på kafeen på Helgøya, ler og rister på hodet. Den der har de hørt før.

Suksessen gjentar seg hver helg: Folk strømmer til for å få fersk bakst, limonade og en god dose sommerstemning og bonderomantikk.

Det har de gjort helt siden åpningen i mai 2008. Lokale og tilreisende står i lang kø foran den gamle arbeiderboligen som er omgjort til serveringssted og sjarmerende landlivsbutikk.

700-1000 gjester kan være innom på en godværsdag i juni og juli der ute på sørspissen på den frodige øya midt i Mjøsa, med utsikt til både Toten, Hamar og Nes.