- Bygger OL-by på massegraver

Over 50 prosent av den muslimske befolkningen ble rensket ut her hvor russerne nå forbereder OL.

BYGGET STRANDBY ETTER ETNISK RENSKNING: Den russiske OL-byen Sotsji og området rundt sto rundt tom i tiåret etter at tjerkesserne ble drept og jaget herfra. I 1872 sto den første russiske turistvillaen klar, og siden har det eskalert. Sotsji ble stjernen i russisk turistindustri. Mer enn en millioner turister besøker nå byen årlig. Foto: ASTRID MELAND
BYGGET STRANDBY ETTER ETNISK RENSKNING: Den russiske OL-byen Sotsji og området rundt sto rundt tom i tiåret etter at tjerkesserne ble drept og jaget herfra. I 1872 sto den første russiske turistvillaen klar, og siden har det eskalert. Sotsji ble stjernen i russisk turistindustri. Mer enn en millioner turister besøker nå byen årlig. Foto: ASTRID MELAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| DET BYGGES HEFTIG i fjellene ved Sotsji for tiden. Skisportstedet i det sørvestlige Russland skal huse OL i 2014.

Tilfeldigvis er 2014 også 150-årsmarkeringen for utrenskningen av den opprinnelige muslimske befolkningen som bodde i Sotsji og områdene rundt.

Landet deres, Tjerkessia, sto på kartene før både folket og landet ble fjernet av tsarens styrker. I dag kjenner få historien, bortsett fra etterkommerne til de som overlevde brutaliteten og i dag bor i land som Israel, Tyrkia, USA og Jordan. Og de protesterer med nettsiden No Sochi 2014.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer