Byttet sex mot sprit, røyk og kontantkort

I dag startet saken mot varaordføreren i Kautokeino.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAG STARTER RETTSSAKEN i Indre Finnmark tingrett mot den tidligere  varaordføreren i Kautokeino som står tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en 15 år gammel jente. Mannen har erkjent seksuell omgang med henne.

Saken er en av flere som er eller har vært under etterforskning, etter at det ble avdekket at voksne menn i bygda i en årrekke har hatt sex med mindreårige jenter. Menn i bygda skal ha byttet til seg sex med unge jenter mot kontantkort, sprit, angrepiller og tobakk.

Overgrepssakene ble kjent i romjula 2005. Lensmannen mottok raskt 18 anmeldelser fra kvinner som var blitt seksuelt misbrukt. Ifølge avisa Nordlys er nå i alt 18 navngitte menn i politiets søkelys, og overgrepene fordeler seg på åtte mindreårige jenter. Tre skolegutter i 16 - 17 årsalderen er også siktet for å ha voldtatt en 12 år gammel jente.

Allerede 21. desember er det satt frist for fire av disse sakene. Fra før foreligger det en dom, og tre av sakene er berammet for retten. En av de som var siktet i saken er død.

DET VAR DEN da 23 år gamle journaliststudenten Sara Beate Eira som først begynte å skrive om sexkulturen i bygda. Historien om den 14 år gamle jenta som fikk et kontantkort som betaling for at hun utførte oralsex på en mann i en bil utenfor Rema 1000 i, sto på trykk i ungdomsmagasinet S før jul ifjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer