Californication

Hvis du skal til San Francisco, er det liten tvil om hva som er på menyen. Geita ser rødt

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I Nord-California har individualitet og frihet kommet til sin logiske konklusjon: Alle har blitt like. I hvert fall kan det virke slik når man besøker San Franciscos mange restauranter, og alle steder i mils omkrets. Du skal lete godt etter å finne en ikke-økologisk grønnsak, og hvis det er kjøtt på bordet, kan du sverge på at oksene er «grass-fed», lammene er lokale og kyllingene har fått en fri oppvekst med hampefrø, Grateful Dead-musikk og yoga. Kokkene er ikke tjukke og tøffe mannfolk, som i New York. De er tynne, vakre kvinner med naturfargede klær og mastergrad i litteraturvitenskap.

Skulle du bli bortført av romvesener og plassert i the Bay Area, som området rundt San Francisco heter, ville du umiddelbart vite hvor du var dersom du så en restaurantmeny. For alle spisesteder som er verdt sitt salt (hand-harvested fairtrade, naturligvis), har én rett til felles: Rødbetsalat med hvit geitost. Noen kaller retten for Beet and Goat Cheese Salad, andre Wood Roasted Beet with Harmony Farm Organic Goat Cheese, men poenget er ikke mer forskjellig enn at du kan kjenne det igjen. Søte og knallrøde rødbeter sammen med deilig frisk og litt salt hvit geitost. Det er en kombinasjon fra himmelen. Og det er selve smaken av Nord-California.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn