Calzone

Calzone til 4 på 1 time.

ca. 200 g hvetemel 1/2 pakke gjær 2 ss olivenolje 1 1/2 dl lunkent vann 1/2 ts salt 500 g kjøttdeig 1 løk og 4 stilker selleri 1 gulrot 60 g bacon ca. 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper 1/4 ts muskat og 2 ss tomatpuré 3 dl buljong eller kjøttkraft 1 boks hermetiske tomater 2 dl revet hvitost. 225°C i ca. 20 min. 1. Løs gjæren i vann tilsatt olje. Ha i salt og mel, la deigen heve til dobbel størrelse. Lag bolognese: 1. Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i terninger. 2. Ha kjøttdeigen over i varm panne og stek den. Ha i grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over tomatene. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 min. Smak til med krydder. 3. Del deigen i 4 og kjevle ut rundinger. Fordel fyllet på leivene, bare på den ene halvdelen, og dryss ost over. Pensle rundt kanten med pisket egg og brett deigen over. Klem sammen endene. Pensle med egg. 4. Gni utover ca. 1 ts tomatpuré og dryss over oregano og revet ost. Stekes. Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!