Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Calzone

4 porsjoner.

ca. 200 g hvetemel

1/2 pakke gjær

2 ss olivenolje

1 1/2 dl lunkent vann

1/2 ts salt

500 g kjøttdeig/karbonadedeig

1 løk

4 stilker selleri

1 gulrot

60 g bacon

ca. 1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1/4 ts muskat

2 ss tomatpuré

3 dl buljong eller kjøttkraft

1 boks hermetiske tomater

2 dl revet hvitost.

Løs gjæren opp i vannet tilsatt olje. Ha i salt og mel og elt til en passe fast deig. Skal heves til dobbel størrelse på et lunt sted.

Pizzasaus: Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den. Ha i de hakkede grønnsakene, bacon, tomatpuré og de hermetiske tomatene. Tilsett kraften og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder. Del deigen i fire og kjevle ut rundinger. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen endene så det blir tett. Pensle calzonene med sammenvispet egg. Gni utover ca. 1 ts tomatpuré og dryss over litt oregano og revet ost. Stekes på 225° C i ca. 20- 25 minutter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media