Calzone

4 porsjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

ca. 200 g hvetemel

1/2 pakke gjær

2 ss olivenolje

1 1/2 dl lunkent vann

1/2 ts salt

500 g kjøttdeig/karbonadedeig

1 løk

4 stilker selleri

1 gulrot

60 g bacon

ca. 1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1/4 ts muskat

2 ss tomatpuré

3 dl buljong eller kjøttkraft

1 boks hermetiske tomater

2 dl revet hvitost.

Løs gjæren opp i vannet tilsatt olje. Ha i salt og mel og elt til en passe fast deig. Skal heves til dobbel størrelse på et lunt sted.

Pizzasaus: Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den. Ha i de hakkede grønnsakene, bacon, tomatpuré og de hermetiske tomatene. Tilsett kraften og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder. Del deigen i fire og kjevle ut rundinger. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen endene så det blir tett. Pensle calzonene med sammenvispet egg. Gni utover ca. 1 ts tomatpuré og dryss over litt oregano og revet ost. Stekes på 225° C i ca. 20- 25 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.