Du leser nå Dagbladet Pluss

Camilla Stoltenberg (56) prøver å begripe at søsteren Nini er borte

Og legger planer for hva som skal gjøres hvis Ebola kommer til Norge.

DEN RARE TIDEN: - Det er rart å miste en som sto meg så nær sier Camilla Stoltenberg om søsteren Nini, som døde av sykdom i slutten av juli. - Det er som tiden oppheves og alt vi har hatt sammen, kommer tilbake, sier hun og klapper en hund som tilfeldigvis løp opp til henne da bildet skulle tas. Foto: KRISTIN SVORTE
DEN RARE TIDEN: - Det er rart å miste en som sto meg så nær sier Camilla Stoltenberg om søsteren Nini, som døde av sykdom i slutten av juli. - Det er som tiden oppheves og alt vi har hatt sammen, kommer tilbake, sier hun og klapper en hund som tilfeldigvis løp opp til henne da bildet skulle tas. Foto: KRISTIN SVORTEVis mer

MAGASINET (Dagbladet): Det er underlig hvordan ett og samme ord iblant kan gå fra å beskrive noe vakkert og livgivende til å bety noe skremmende og dødelig.

Egentlig er Ebola en treomkranset elv i Kongo. Men den har også gitt navn til Ebola-viruset, som ble oppdaget i elveområdet på syttitallet og som nå sprer seg i en dødelig dis av en epidemi gjennom Liberia, Sierra Leone, Guinea og Nigeria.

Over to tusen mennesker er døde. Landenes innbyggere kjøper gummihansker på gata og holder seg innendørs for å unngå smitte. FN oppretter krisesentre.

Og langt unna Afrika, på et kontor ved en annen elv, Akerselva, sitter Camilla Stoltenberg (56), direktør i Folkehelseinstituttet, og følger utviklingen fra dag til dag for å kunne planlegge en norsk beredskap for hva som skal gjøres hvis sykdommen kommer hit.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.