DEN RARE TIDEN: - Det er rart å miste en som sto meg så nær sier Camilla Stoltenberg om søsteren Nini, som døde av sykdom i slutten av juli. - Det er som tiden oppheves og alt vi har hatt sammen, kommer tilbake, sier hun og klapper en hund som tilfeldigvis løp opp til henne da bildet skulle tas. Foto: KRISTIN SVORTE
DEN RARE TIDEN: - Det er rart å miste en som sto meg så nær sier Camilla Stoltenberg om søsteren Nini, som døde av sykdom i slutten av juli. - Det er som tiden oppheves og alt vi har hatt sammen, kommer tilbake, sier hun og klapper en hund som tilfeldigvis løp opp til henne da bildet skulle tas. Foto: KRISTIN SVORTEVis mer

Camilla Stoltenberg (56) prøver å begripe at søsteren Nini er borte

Og legger planer for hva som skal gjøres hvis Ebola kommer til Norge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

MAGASINET (Dagbladet): Det er underlig hvordan ett og samme ord iblant kan gå fra å beskrive noe vakkert og livgivende til å bety noe skremmende og dødelig.

Egentlig er Ebola en treomkranset elv i Kongo. Men den har også gitt navn til Ebola-viruset, som ble oppdaget i elveområdet på syttitallet og som nå sprer seg i en dødelig dis av en epidemi gjennom Liberia, Sierra Leone, Guinea og Nigeria.

Over to tusen mennesker er døde. Landenes innbyggere kjøper gummihansker på gata og holder seg innendørs for å unngå smitte. FN oppretter krisesentre.

Og langt unna Afrika, på et kontor ved en annen elv, Akerselva, sitter Camilla Stoltenberg (56), direktør i Folkehelseinstituttet, og følger utviklingen fra dag til dag for å kunne planlegge en norsk beredskap for hva som skal gjøres hvis sykdommen kommer hit.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn