Du leser nå Dagbladet Pluss

«Cathrine» sulter seg før fylla og får blackout av fire cider

«Drinkoreksi» er den nye partysykdommen.

SPISER BEVISST MINDRE:  Vennegjengen Madelene Såtvedt (20), Anders Olsen (20) og Mari (20) har vorspiel hjemme i Vika i Oslo. - Jeg spiser bevisst mindre når jeg skal på byen. Jeg har ikke problemer i forhold til mat, men føler meg bedre når jeg har spist lite, sier Anders. Foto: Lars Myhren Holand
SPISER BEVISST MINDRE: Vennegjengen Madelene Såtvedt (20), Anders Olsen (20) og Mari (20) har vorspiel hjemme i Vika i Oslo. - Jeg spiser bevisst mindre når jeg skal på byen. Jeg har ikke problemer i forhold til mat, men føler meg bedre når jeg har spist lite, sier Anders. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

(Dagbladet): På utestedet Fru Hagen sitter «Cathrine» (19) med en kaffe mellom to bleike hender. Oslo-jenta er 1,60 på sokkelesten, badevekta viser 46 kilo. «Cathrine» har slitt med spiseforstyrrelser siden ungdomsskolen.

Etter at hun begynte å drikke alkohol har sykdommen blitt enda farligere.

- Det er mange kalorier i alkohol, derfor må jeg spise mindre når jeg skal på byen. Matkaloriene spares slik at jeg kan drikke. Jeg spiser litt ved lunsjtider, det er det eneste, sier hun.

Med anoreksien kom drinkoreksien. «Cathrine» dropper å spise for å kompensere kaloriinntaket i alkoholen. Lettvarianter av øl og cider har gjort det enklere, men ikke mindre skummelt.

- Jeg blir full av to til tre cider, og får blackout etter fire-fem. Det er verdt det. Jeg vil være med på fest og ha det gøy som alle andre. Dette er min måte å kunne være med på, sier «Cathrine».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.