Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Charlotte Kalla har trosset hjerteproblemer og samlivsbrudd

Nå gjør svenskenes OL-håp alt for å ikke lide samme skjebne som Therese Johaug.

Det er november 2016 og svenske Charlotte Kalla går verdenscuprenn, 10 kilometer, i finske Ruka. Fra før har hun to OL-gull, to VM-gull, og en seier i Tour de Ski. Hun er en av favorittene, men noe er galt.

Etter bare to kilometer er hun ufattelig sliten og klarer ikke å hente seg inn, selv ikke i nedoverbakkene. Hun ser på pulsklokka som viser mellom 220 og 240 – ekstremt høye tall og langt over den normale makspulsen på 187.

Den ene løperen etter den andre passerer henne, men hun gir seg ikke. Hun fortsetter å slite seg gjennom løypa selv om hele kroppen protesterer. Opp den siste bakken mot stadion roper hun mot landslagets lege: «Kom til målområdet så fort som mulig!»

Hun kommer i mål som nummer 75, på en distanse hun har OL- og VM-gull i. «Fullstendig kollaps», skriver Aftonbladets reporter som følger rennet direkte. I målområdet må trener Magnus Ingesson og landslagslege «Pliggen» Andersson løfte med seg Kalla.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?