Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Comebacket som reiseleder gikk ikke så bra. - Det begynte med at jeg bannet i mikrofonen

Det var drømmejobben. Nåløyet var trangt. I dag sliter charterselskapene med å skaffe norske reiseledere. Magasinets Eirik Alver meldte seg frivillig – 35 år etter at han hang guideskjorta fra seg.

Nye tider: Nordmenn liker stadig å dra til varmere strøk. På ferie. En gang var det å være reiseleder både populært og attraktivt, nå sliter charterselskapene med å få unge nordmenn til å reise sørover for å jobbe. Martine Bråthen Iversen (t.h.) er et hederlig unntak. Foto: Agnete Brun<span style="background-color: initial;"></span><div><br></div>
Nye tider: Nordmenn liker stadig å dra til varmere strøk. På ferie. En gang var det å være reiseleder både populært og attraktivt, nå sliter charterselskapene med å få unge nordmenn til å reise sørover for å jobbe. Martine Bråthen Iversen (t.h.) er et hederlig unntak. Foto: Agnete Brun

Vis mer

Et-Au! Fy f ...! Forbanna dritt! Au!

Jeg hadde nettopp grepet mikrofonen foran i turbussen, kledd i reiselederuniform hadde jeg snudd meg mot de forventningsfulle turistene, trukket pusten, rettet meg opp – og skallet hodet i tv-monitoren som hang i busstaket. Øyeblikket etter hadde jeg latt en serie banneord gjalle over høyttaleranlegget.

-Altså, jeg beklager, eh …, begynte jeg. Men det var for seint. Noen av turistene lo, andre ristet på hodet. En gråhåret kvinne helt foran, tok seg sjokkert til munnen.

Utfluktsguiden, den ekte reiselederen, så forferdet på meg, men beholdt smilet, om enn litt stivere enn før.

Nei, mitt comeback som reiseleder gikk ikke helt som jeg hadde håpet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?