Kvantitet og kvalitet: I Oslo er ikke folk vant til at noen lager kake til dessert, ifølge Anne Gunn Halvorsen. I Rogaland var det derimot vanskeligere. - Jo større kakebord, jo bedre. Hjerteløst nok måles man på både kvantitet og kvalitet, skriver hun. Foto: Nina Hansen
Kvantitet og kvalitet: I Oslo er ikke folk vant til at noen lager kake til dessert, ifølge Anne Gunn Halvorsen. I Rogaland var det derimot vanskeligere. - Jo større kakebord, jo bedre. Hjerteløst nok måles man på både kvantitet og kvalitet, skriver hun. Foto: Nina HansenVis mer

Da Anne Gunn flyttet fra Rogaland til Oslo ble hun hyllet for sin kakebaking

- Oslo-folk er som krigsfanger som aldri har opplevd noe annet enn hverdagsmat, skriver Magasinet-spaltist, Anne Gunn Halvorsen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg er som hundekjeksen, som smørblomsten. Jeg blomst­rer i juni. Dette er min tid. Er det avslutning et sted, er det fest sier du, trenger du en kake kanskje? Yes, jeg gjør det!

Jeg elsker å bake og har alltid gjort det. Som fjortenåring vant jeg en oppskriftskonkurranse i damebladet Allers. Det skulle også bli den største akademiske bragden i mitt liv.

Veldig glad for at jeg omsider fikk nevnt det i avisa. Oppskriftskonkurranse der altså, i Allers. De var ikke fjorten år de jeg konkurrerte mot, for å si det sånn.

Dessverre var det også der jeg peaket. Etter hvert som årene gikk ble det klart at jeg var født med åpenbare begrensninger. Interesse kunne aldri veie opp for min slå­ende mangel på tålmodighet, nette hender og evne til å kontrollere varmen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn