Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Da Eirik så Queen live for første gang, lærte han for alvor en viktig ting

At ting sjelden blir slik du har sett dem for deg på forhånd.

Norgesbesøk: Queen i Drammenshallen den 12. april 1982, med vokalist og frontfigur Freddie Mercury i aksjon på scenen. Foto: NTB SCANPIX
Norgesbesøk: Queen i Drammenshallen den 12. april 1982, med vokalist og frontfigur Freddie Mercury i aksjon på scenen. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Det geniale med en grunnleggende pessimistisk innstilling, er at man «vinner» uansett. At man enten kan si «hva var det jeg sa?», eller bli positivt overrasket. Det er i hvert fall det pessimister hevder. Men er det egentlig en bra ting å være? Er det smart å legge en demper på ting av frykt for å bli skuffet?

Samme ettermiddag som jeg hadde lest på mobilen at det britiske rockebandet Queen, eller det som er igjen av det, skulle opptre i Oslo til sommeren, satt jeg på en strandbar i Thailand og nøt nok en fan­tas­tisk solnedgang. Bølgene skvulpet dovent mot stran­den, et kor av sirisser summet ivrig i buskene og lenger inne i baren satt en lokal helt og virkelig jobbet for lønna.

Kun akkompagnert av en spinkel kassegitar, men med et mot som var beundringsverdig, tok han for seg hele rockhistorien. Han hadde allerede servert høyst personlige tolkninger av Stones, Beatles, U2, Neil Young og Bruce Springsteen, da han spurte om noen hadde «a request». Det var det åpenbart en som hadde, en morsom sjel, vil jeg tro, for like etter satte fyren i gang:

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?